Politika

Lehull a lepel Rogán Antal nagy tervéről: Több millió magyar élete változik meg

nyugatifeny.hu

Az igen!

Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter célja, hogy 2026-ra mindenki digitális állampolgár lehessen.

„Olyan mobilalkalmazást fejlesztünk, amely lehetővé teszi, hogy mobilon mindenki magával vigye az összes igazolványát, de még a horgászengedélyét is. Mobilon intézhetünk majd ügyeket, mobilon igényelhetünk majd bármilyen igazolást, igazolványt.

Nem kell bemenni az okmányirodába semmiért”

– mondta Rogán a kormányközeli Indexnek.

A program felelőse maga miniszter, aki azt is elárulta, hogy a felhasználók egyetlen felületen láthatják majd az összes személyes adataikat és dokumentumaikat.


Rogán azt ígéri, hogy 2026-ra szinte minden közigazgatást érintő ügyünket képesek leszünk online,

az okostelefonunkon intézni.

A tervek szerint a mobiltárca segítségével bejelentkezhetünk a digitális állampolgárság platformra, ahol elkészíthető az adóbevallás, támogatást lehet igényelni, vagy éppen kezelhetjük az ePosta felületet.

Annak az ismeretnek a tudatában, hogy a nemzeti konzultáció online kitöltésére egy hónapot kellett várni, csak reménykedünk, hogy az elkövetkező három év elég lesz az Orbán-kormány számára a tervek megvalósításához.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top