Politika

Nevetséges magyarázatot adott a pécsi tankerület: Ezért rúgták ki a tiltakozó tanárt

nyugatifeny.hu

Mindig kitalálnak valamit.

Azonnali hatállyal elbocsátott egy tanárt a Pécsi Tankerületi Központ, írtuk meg mi is kedden. A pedagógust valószínűleg polgári engedetlenségben való részvétele miatt rúgták ki a Pécsi Művészeti Szakgimnáziumból.

Tölgyfa Gergely több több kollégájával együtt december 5-én kezdett meghatározatlan időre szóló engedetlenségi akcióba, korábban padig a pécsi tanártüntetéseken is ő konferált. Próbaidejéből 2 nap volt hátra, mikor közölték vele, hogy azonnali hatállyal megszüntetik a munkaviszonyát.

A tanár szerint, bár írásban nem indokolták a kirúgást, szóban elmondták neki, hogy mindent értenek, mindennel egyetértenek, de a törvény az törvény.

24.hu kereste az illetékes tankerület vezetőjét is, aki megerősítette, hogy egy, még próbaidejét töltő pedagógusnak mondtak fel.


“A hatályos jogszabályok alapján a próbaidő alatt a munkavállalónak és a munkáltatónak is jogában áll a viszonyt bármilyen indoklás nélkül, azonnali hatállyal felmondani”

— magyarázta a tankerületi vezető.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top