Politika

Orbán Viktor karácsonyi interjúja: Jövőre változtat a kormány a CSOK-on

nyugatifeny.hu

Sok mindenről beszélt még a miniszterelnök.

Orbán Viktor karácsonyi interjút adott a Magyar Nemzetnek, ami december 24-én, szombaton jelent meg.

A miniszterelnök beszélt a szomszédunknál zajló háborúról, szerinte érdekünk egy szuverén Ukrajna, de nem érdemes feladni az Oroszországgal folytatott gazdasági kapcsolatokat.

Természetesen a rossz gazdasági teljesítményért a szankciókat okolta, szerinte, ha egy “karácsonyi angyal eltörölné” a szankciókat, akkor 5 százalékos növekedést tervezne a kormány nem másfelet.

Orbán megismételte, amit már a kormányinfón is elmondott, szerinte Matolcsy György beszéde azt jelzi, hogy a jegybank elnöke nehezebb helyzetben van, mint maga a miniszterelnök.

Orbán aprópénznek nevezte az uniós forrásokat, de ezekért is le kell hajolni. Szerinte Brüsszelben azért utálják a magyarokat, mert sikeres az ország.


A miniszterelnök belengette a családi támogatások változtatását is, bár a falusi CSOK marad jelenlegi formájában,

2023 második felében a CSOK változhat majd.

Orbán azt is kifejtette, hogy ő a tanárok oldalán áll, de nem a törvénytelen tiltakozás oldalán. Jövőre jön a 10 százalékos emelés, az uniós forrásokkal tudnak 3 éven belül nagyobb mértékű bérmelést végrehajtani.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top