Politika

Rogán Antal örülhet: Visszaszerzett magának egy állami céget

nyugatifeny.hu

Nem hagyhatta, hogy másé legyen.

A miniszterelnök kabinetfőnöke visszakapott közvetlen irányítása alá egy céget, amelyet néhány hónapja tőle távolabb helyeztek el.

A 2019 óta létező Digitális Kormányzati Ügynökség Zrt. feladata az, hogy a kormány irányítása vagy felügyelete alá tartozó költségvetési szervek és a többségi állami tulajdonú gazdasági társaságok „olyan informatikai beszerzéseket, illetve beruházásokat valósítsanak meg, amelyek összhangban állnak a kormányzati informatikai és gazdasági célokkal”.

Vezetője Siroki Attila József elnök. Ezt a társaságot szeptember 1-től kivették a miniszterelnöki kabinetfőnök közvetlen irányítása alól, és az újonnan létrehozott, Guller Zoltán vezérigazgató által vezetett Digitális Magyarország Ügynökség (DMÜ) alá rendelték, amely büszkén jelentette be:

„Új korszak kezdődött a kormányzati informatikában a DMÜ létrehozásával. 2022 augusztusától a DMÜ felel a teljes magyar kormányzati informatikáért. 7 gazdasági társaság került a Miniszterelnöki Kabinetirodától a DMÜ tulajdonosi joggyakorlása alá.”

A DMÜ látja el az e-közigazgatással, az informatikával, a kormányzati célú elektronikus hírközlési tevékenységgel kapcsolatos állami feladatokat. Ehhez kapcsolódóan van egy Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség is, amelyet Guller Zoltán miniszteri biztosként felügyel „az eddigi széttagolt működés racionalizálása” érdekében.


Az állami vagyonért felelős Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter szerdától hatályos rendelete visszavonja a néhány hónappal ezelőtti döntést: a Digitális Kormányzati Ügynökség tulajdonosi jogait újra

közvetlenül Rogán Antal

miniszter gyakorolja, és nem az egyébként szintén alája tartozó Digitális Magyarország Ügynökség. Másképpen: Siroki Attila elnöknek újra Rogán a közvetlen főnöke, nem Guller Zoltán vezérigazgató.

(via hvg.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top