Politika

FRISS: Lázár János rendkívüli bejelentést tett Magyarország jövőjéről

nyugatifeny.hu

Kijelölte az utat.

Váratlan módon Lázár János egy hosszabb írást közölt a Mandiner hasábjain, melyben a miniszter többek között arról értekezik, hogy “az államnak ésszel és szívvel kell újragondolnia beruházási portfólióját”.

“Magyarország közös »gázszámlája« 2021-ben még 7 milliárd euró volt, az idén viszont már 10 milliárddal több, és jövőre várhatóan csak tovább növekszik. A magyar gazdaság és társadalom – önhibáján kívül – elveszített legalább 10 milliárd eurónyi forrást, ami kihat az állami beruházásokra is, pedig azok adják a beruházások egyharmadát, vagyis meghatározzák az egész piac fejlődését. Az államnak ilyen körülmények között ésszel és szívvel kell újragondolnia beruházási portfólióját”

— kezdte az építési és beruházási miniszter.

Lázár úgy vélekedett, “az elmúlt tizenkét évben valódi magyar New Deal zajlott a Kárpát-medencében”.


“Az állam 25 000 milliárd forint értékű beruházással járult hozzá a polgári és a határokon átnyúlóan aktív Magyarország,

a versenyképesebb nemzetgazdaság megteremtéséhez”

— állította.

“A magyar építésgazdaság azonban ma még nyolcvan százalékban importalapú, ami azt jelenti, hogy amikor EU-s támogatásból építünk, a források jelentős része – egy nem túlságosan közvetett transzferen keresztül – rögtön visszaáramlik a támogató országokhoz”

— ismerte el Lázár az EU-s pénzek fontosságát, majd hozzátette: “harminckét évvel a rendszerváltozás után Orbán Viktor ötödik kormányában arra vállalkoztunk, hogy ezt a tendenciát megtörjük”.

“A fejlesztésekre determinálnak bennünket Trianon máig velünk élő társadalmi és gazdasági hatásai is”

— jegyezte meg.

Lázár János tett további meglepő kijelentéseket is. Mint írta, “hazánk már nem ingatag kompország, hanem stabil híd­ország: erős pilléreken álló összeköttetés, kapocs Európa és Ázsia között, e tranzitszerepet pedig – fogalmazott – még inkább fölértékeli az orosz–ukrán háború, amelynek következtében

Ázsia és a Nyugat között mi lettünk a legbiztosabb út,

a kapu pedig Záhony az úton – legalábbis ami a kötött pályát illeti”.


“Indulunk. A vágány mellett, kérjük, vigyázzanak!”

— zárta tréfásan írását Lázár.

(mandiner.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top