Egyéb

Te fizettél még régi kétforintossal, vagy fillérrel? Miket kaptatok annak idején érte vagy a “bélás” kétforintosért?

retropercek.com

A forint 1946. augusztus elseje óta hazánk fizetőeszköze.

 

1946 és 1999 között még a váltópénz, a fillér is forgalomban volt. Csak fillérből ötféle érme létezett, a két, az öt, a tíz, a húsz, és az ötven filléres. A legtovább az ötvenes “húzta”, ezt 1999 őszén vonták ki a forgalomból. Akik még fizettek ezekkel az érmékkel, azoknak biztosan sok emlékük van róluk.

És, hogy mire volt elég pár fillér? Meglepően sok dologra! Egészen a hetvenes évek közepéig egy doboz gyufa például 30 fillérbe került. Ami talán ennél is meglepőbb, hogy egy zsömle, vagy kifli sem került 40-50 fillérnél többe akkoriban. Egy gombóc fagyi 50, míg egy-egy napilap 60 fillér körüli áron volt beszerezhető.

Szintén filléres áron mozogtak az édességek, mint például a híres Melba kocka, a selyemcukor darabja pedig mindössze 20 fillérbe került.


Ti miket vettetek annak idején fillérekért, vagy egy “bélás” kétforintosért?

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top