Politika

Vérlázító: Így spórol egy fideszes önkormányzat az embereken (+videó)

nyugatifeny.hu

Megszüntetik a buszvonalakat Sopronban.

Szinte helyi buszjáratok nélkül maradtak az ünnepekre a soproniak, azok után, hogy a városban már csak egy vonalon közlekedik busz karácsony két napján, ami csak kétóránként indul, és kizárólag nappal. Ám még ez az egyetlen járat is leállhat újévkor. A város fideszes vezetésű önkormányzata döntését a spórolással indokolta.

Csak helyközi járatok indulnak az ünnep két napján a soproni buszpályaudvarról. A spórolás miatt a fideszes önkormányzat korábban úgy döntött: októbertől jóval ritkábban járnak a buszok,

egyes járatok pedig végleg megszűntek.

Az RTL Híradója által megkérdezett utasok felháborítónak tartják a rendelkezést. Mint arról beszámoltak, a város külső területeiről egyáltalán nem lehet bejutni a belvárosba, és ez jelentős gondokat jelent azoknak, akiknek nincs autójuk.

“A Lövérekre nincs helyi járat, de egy busz Harkára megy, és a rutinosabbak tudják, hogy azzal oda is eljuthatnak. A fertőrákosi busszal, helyi járatos bérlettel Sopronkőhidáig lehet menni, ezzel lehet eljutni például a temetőhöz”

— mondta egy helyi lakos.

“Botrányos! Azt mondják, hogy spórolás…

Hát szerintem máson kellene spórolni, nem a lakosságon!”

— adott hangot véleményének másikuk.


A Sopronhoz tartozó Brennbergbányáig út csak az erdőn keresztül vezet, valószínűleg ezért maradt meg egyedül ez a járat, ami egyébként több mint egy óra várakozás után indul vissza a városba.

Újévkor még ezt sem indítják el.

Az RTL szerette volna megkérdezni a kialakult helyzetről a városvezetést, de a fideszes önkormányzat nem kommentálta az ügyet.

Videó:

(rtl.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top