Politika

Ezt is elintézte Orbán: Az ukránok ellenségként tekintenek Magyarországra

nyugatifeny.hu

Kihúzta a gyufát.

Az orosz-ukrán háború kitörése óta Magyarország és Ukrajna viszonya egyre fagyosabbá vált. Egészen meglepő módon Oroszország és Belarusz után Magyarországra tekintenek a harmadik leginkább ellenséges országként az ukránok, egyik legnagyobb rosszakarójuknak pedig Orbán Viktort tekintik — számolt be róla a The Washington Post a témában közzétett cikkében.


A lap megjegyezte: Orbán egy tekintélyelvű vezető, aki arról ismert, hogy elnyomja a politikai ellenzéket, és a nemzeti sajtót saját szócsöveként használja, ragaszkodik ahhoz, úgy hiszi, hogy a nyelvét beszélő ukránok védelemre és pénzügyi támogatásra szorulnak, és engedélyezi, hogy kormánya illegálisan útlevelet adjon ki ukrán állampolgároknak.

“A határ menti városok lakói külföldi televízióból kapják a híreket, nem érzik magukat közelebb Kijevhez, mint a szomszédos nemzet fővárosához, közben az ukrán hatóságok által lebontott nemzetiségi emlékművük miatt forrongnak. Úgy hangzik, mint az oroszok befolyása Kelet-Ukrajnában?

Valójában ez Magyarország hatása Ukrajna nyugati részén”

— írta a szerző, hozzátéve, Orbán egy újabb igazán problémás szomszédja lett Ukrajnának, ugyanis közeli kapcsolatot ápol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, valamint rendre akadályozza az Európai Unió Oroszország elleni szankcióit, és ragaszkodik ahhoz, hogy Ukrajnára nyomást kell gyakorolni, hogy tárgyaljon a békeszerződésről.

Állj meg egy pillanatra!

Minket nem támogat senki, se a dollárbadolal, sem a rubeljobboldal. Függetlenek vagyunk és mindent megírunk.

Támogasd munkánkat azzal, hogy követed facebook oldalunkat!

Köszönjük!


Míg a NATO-tagállamok fegyverszállítmányokkal támogatják az ukrán erőket, addig Orbán megtagadta, hogy Magyarországon át szállítsanak fegyvert Ukrajnának,

amivel kivívta az ukránok és az EU ellenszenvét egyaránt.

Orbán, aki – mint a lap fogalmazott – “az illiberális kereszténydemokrácia híve” és “a szélsőjobboldali populisták hőse”, tovább rontotta megítélését, amikor nemrégiben egy focimeccsen a történelmi Magyarországot ábrázoló sálban mutatkozott.

A felháborodott ukránok erre eltávolították Munkács váráról a turulmadár szimbólumát, aminek helyére egy ukrán jelképet helyeztek el, amely incidens a magyar vezetésből váltott ki ellenszenvet.

Kitértek arra is ,hogy Novák Katalin köztársasági elnök novemberben Kijevbe látogatott, azonban pont ebben a hónapban Magyarország ideiglenesen blokkolta az EU-nak azt a törekvését, hogy mintegy 19 millió dollár sürgősségi kölcsönt hagyjon jóvá Ukrajnának. Budapest pedig hasonlóképpen elakasztotta az orosz olajjal szembeni uniós bojkottot. Orbán akkor a Twitteren azt írta: “álhír”, hogy nem akar segíteni.


A Washington Post információi szerint egy ukrajnai hivatal felmérést készített, hogy az ukránok miként vélekednek Magyarországról. Ebből pedig az derül ki, hogy Oroszország és Fehéroroszország után Magyarország a leginkább ellenszenves nemzet az lakosok körében,

az ukránok közel negyven százaléka tartja ellenséges országnak hazánkat.

(washingtonpost.com / index.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top