Politika

FRISS: Orbán embere elárulta, miért kell kirúgni a tanárokat

nyugatifeny.hu

Szerinte ez így “teljesen korrekt”.

Orbán Viktor politikai igazgatója az Indexnek adott interjújában többek között kijelentette: “szakaszgyőzelmet arattunk, de bizonyosan várhatóak még további küzdelmek az Európai Unióval”.

Orbán Balázs elmondta, mindenki megadealről (nagy csomagról) beszél, de ők erről sosem így gondolkodtak.

“Mindezeket különálló ügyeknek tekintettük, amelyekről külön-külön kellett megállapodni. Az kétségtelen, hogy a cseh uniós elnökség úgy időzített, hogy minden az év utolsó tanácsülésén vagy annak környékén formalizálódjon. A globális minimumadóval az volt a problémánk, hogy egy nehéz európai gazdasági helyzetben újabb munkahelygyilkos adóemelést jelentene, pont azokban a termelő szektorokban, amelyek a leginkább hozzájárulnak a gazdasági növekedéshez”

Állj meg egy pillanatra!

Minket nem támogat senki, se a dollárbadolal, sem a rubeljobboldal. Függetlenek vagyunk és mindent megírunk.

Támogasd munkánkat azzal, hogy követed facebook oldalunkat!

Köszönjük!


— vélekedett Orbán politikai igazgatója, aki az Ukrajnának szánt hitelből nyújtott támogatással kapcsolatban azt mondta, “nem lehet közösen eladósodni, mert az végső soron a nemzeti szuverenitás feladásával járna, ugyanis a közös adósságot csak akkor lehet menedzselni, ha közös a költségvetési politika is”.

“És mi nem akarunk közös költségvetési politikát.

Azt akarjuk, hogy Magyarországon a magyar emberek döntsenek arról, hogy mekkora legyen az adó, és hogy azt mire költsék el”

— fogalmazott.

Kérdésre válaszolva azt mondta: továbbra is töretlen a bizalom Matolcsy György felé, hisz nagyon fontosak a jegybankelnök meglátásai.

A kormány azon dolgozik, hogy “Magyarország az évtized nyertese” legyen,

és ennek érdekében követnek egy adott stratégiai irányt.

“A kritikák élét és intenzitását tekintve vannak kétségeink, de ezt betudjuk annak, hogy az emberek megélhetését megnehezítő infláció és a hitelezést ellehetetlenítő magas kamatok miatt nagy rajta a nyomás. Mi úgy látjuk, hogy ahhoz, hogy a jegybankelnök ezen két problémája megoldódjon, nem óvatoskodó, hanem aktív jegybanki munkára van szükség, ehhez pedig a kormány mindent támogatást megad”

— magyarázta el.

Orbán Balázs úgy vélekedett, ha tanár lenne, örülne, hogy az oktatás ügye a Belügyminisztériumhoz került, mert a nagy és sikeres rendszerátalakító és rendszer-megerősítő programok az elmúlt évtizedben a legtöbbször ehhez a tárcához kötődtek.

A politikai igazgató úgy tartja, a tanárok, a diákok és a szülők számára elsősorban az a fontos, hogy milyen a magyar oktatás. Kijelentette: együttműködésre van szükség ebben a helyzetben, és ha a béremeléshez szükséges források megjönnek, akkor lehet majd egy komoly átalakítást elindítani.

Állj meg egy pillanatra!

Minket nem támogat senki, se a dollárbadolal, sem a rubeljobboldal. Függetlenek vagyunk és mindent megírunk.

Támogasd munkánkat azzal, hogy követed facebook oldalunkat!

Köszönjük!


A tanárok kirúgásával kapcsolatban úgy fogalmazott: szomorú eset, de

ilyen helyzetben nem lehet másképpen eljárni.

Magyarországon mindenki szabadon elmondhatja a véleményét, szabadon sztrájkolhat, de ettől függetlenül a munkahelyre be kell menni, és a munkát el kell végezni — magyarázta.

“A törvények értelmében pedig azt,

aki nem megy be a munkahelyre, el kell bocsátani, nem lehet mérlegelni.

Szerintem ez a napnál is világosabb. Ezért remélem, hogy minél kevesebb ilyen esetre kerül sor a jövőben”

— mondta a politikai igazgató.

Állj meg egy pillanatra!

Minket nem támogat senki, se a dollárbadolal, sem a rubeljobboldal. Függetlenek vagyunk és mindent megírunk.

Támogasd munkánkat azzal, hogy követed facebook oldalunkat!

Köszönjük!


A portál felhítva a figyelmet arra, hogy a szakszervezetek úgy látják, nem véletlen, hogy az oktatás területe a Belügyminisztérium alá került, amit egy rendőr vezet, és aki csak rendfenntartási eszközökben gondolkodik. Nemrégiben egy oktatásügyi konzultáción pedig Pintér Sándor maga vallotta be, hogy nem ért az oktatáshoz.

“Szerintem ez teljesen korrekt, mert ebből az következik, hogy a miniszter úr várja az oktatásban dolgozók javaslatait”

— mondta Orbán Balázs.

(index.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top