Politika

299 napja mondta el Orbán Viktor az igazságbeszédét az élhetetlen vidékről, mégsem történt semmi

MTI/Koszticsák Szilárd

Mivel nem igazán kérték számon rajta, ezért Orbán Viktor miniszterelnök azóta sem árulta el, hogy miért tört rá az őszinteségi roham március 5-én, az országgyűlési kampány közepén, és

miért ismerte be, hogy 12 év Fidesz-uralom ellenére sincs semmi, ami vidéken tartsa a fiatalokat, nincs megélhetés, de még utak sincsenek.

Orbán Viktor a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) gazdakongresszusán Budapesten, a Hungexpo kongresszusi központjában tartott beszédet 299 nappal ezelőtt, és egy eléggé nyomasztó, kilátástalan képet festett le a magyar vidék helyzetéről és jövőjéről, gyakorlatilag beismerve, nem sikerült érdemben javítani az itt élők helyzetén. Orbán Viktor szerint ugyanis

a magyar vidék egy jelentős része elveszítette a népességmegtartó-képességét, nem tudja megtartani a fiataljait.

A fiatalok közül nagyon sokan nagyvárosokban, leginkább a fővárosba költöznek, sőt vannak, akik külföldre mennek – fogalmazott a kormányfő, majd leszögezte:

“Szerintem nem a kalandvágy hajtja őket, biztos van ilyen is, de az igazság az, hogy nincs, ami itt tartsa őket”.

Ezután elárulta, hogy 12 év után ideje mind a 173 vidéki járásban biztosítani mindazt a civilizációs vívmányt, ami egy nagyvárosban elérhető, enélkül nem fognak ottmaradni  a fiatalok.

S mik ezek a “civilizációs vívmányok”? Orbán Viktor ezt is megválaszolta. A magyar miniszterelnök szerint 2022-ben a magyar vidék számára civilizációs vívmány lenne, és éppen ezért szükség van:

  • tisztességes megélhetést kínáló munkalehetőségre, ami ne legyen messze,
  • megfelelő egészségügyi ellátásra,
  • jó közoktatásra, alsó tagozat helyben, jó színvonalú középiskola valahol a közelben,
  • szabadidős tevékenységekre (például sportcsarnok),
  • infrastrukturális beruházásokra, például járható(!!!) utakra,
  • valamint, “miután modern világban élünk”, kell internetelérés is.


Ezután azt is vállalta, hogy a vidéken élőknek ne kelljen egy órát ingáznia fenti szolgáltatások igénybe vétele érdekében.

Hogy azóta mennyi járható út, közeli, tisztességes megélhetést kínáló munkahely, valamint jó színvonalú középiskola létesült vidéken, arról még a kormánysajtó sem számolt be. 

Ugyanakkor ugyanolyan rejtély, hogy miért nem kezdett semmit ezzel a beismeréssel az akkori ellenzéki összefogás, illetve miért nem ezzel, azaz a valódi és mindenki számára látható problémákkal kampányolnak azóta sem a kormánykritikus pártok. Addig meg szép csendben halad a karaván tovább – még ha nem is legjárhatóbb utakon…

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top