Politika

Lebuktak Orbánék: Óriási hiba csúszott a kormány költségvetésébe

nyugatifeny.hu

Kihagyták a legfontosabbat.

Olyan gyors tempóban írták meg a 2023-as költségvetést, hogy a kormány belezavarodott saját jogalkotási tempójába, pedig még gyorsan a büdzsé hatályba lépése előtt ki kellene cserélni az összes megyei szót vármegyeire.

A minisztériumok dolgozói lázas munkában vannak, hogy az összes jogszabályban átírják a megyei szót vármegyeire, mielőtt január 1-jén végleg átnevezik a megyéket. Az elmúlt hetekben naponta jelennek meg a rendeletek, néha több száz oldalon keresztül csak azt sorolták, hogy hol is kell átírni a megyei szót.

A HVG arról számolt be, hogy majdnem az utolsó pillanatban elkészült a 2023-as költségvetés teljesen átírt verziója, amelyből úgy tűnik, hogy valahogy még egy egyszerű keresést is elfelejtettek lefuttatni ezzel kapcsolatban, ugyanis a kormányhivatalok támogatásáról szóló soroknál mintha elfelejtették volna a költségvetés összeállítói, hogy

2023-tól már vármegyei kormányhivatalok lesznek, nem pedig megyeiek.

A lap arra hívta fel a figyelmet, hogy a 2023-as büdzsében a jelen állás szerint megyeiek szerepelnek. Hozzátették: sőt, a vármegyei szó nem is szerepel az átírt verzióban.



Megjegyezték, persze az sem kizárt, hogy a nagy “munkában” lévő hivatalnokok és jogászok mindenhol átírják a megye szót, erre azonban az évből hátralévő kicsit kevesebb, mint másfél nap állna rendelkezésükre. Amennyiben ez mégis megtörténne, akkor a sok kanyarral elfogadott költségvetést legfeljebb még egyszer módosítanák, pár órával az után, hogy beadták, szintén pár órával annak hatályba lépése előtt.

(hvg.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top