Politika

Orbán zsebre tett kézzel nézi végig, ahogy újabb 20 százalékkal drágulnak az élelmiszerek

ezalenyeg.hu

Belátható időn belül nem lesz vége a történelmi élelmiszerdrágulásnak.

 

Belátható időn belül nem lesz vége a történelmi élelmiszerdrágulásnak a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének aggasztó bejelentése szerint: havi 20 százalékkal is tovább drágulhatnak az élelmiszerek, miközben Európa-szerte már enyhül a magyarnál eleve kisebb infláció.

A legfrissebb inflációs adatoik szerint az élelmiszerek ára 43,8 százalékkal emelkedett, ezen belül leginkább a tojás drágult 102,9 százalékkal, a kenyér ára 81,8 százalékkal, a tejtermékeké 79,0 százalékkal, a sajté 78,8 százalékkal, a vajé, vajkrémé 77,3 százalékkal, a száraztésztáé 70,8 százalékkal, az édesipari lisztesárué 69,1 százalékkal emelkedett egy év alatt. A margarin 60,3 százalékkal, a baromfihús 54,4 százalékkal, a péksütemény 54,0 százalékkal és a tej 52,9 százalékkal drágult. A legkisebb mértékben a liszt és az étolaj ára nőtt 8,7, illetve 3,2 százalékkal.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor zsebre tett kézzel hagyta magára a magyar embereket a megélhetési válság kellős közepén.


Nem hajlandó az Árnyékkormány javaslata alapján 5 százalékra csökkenteni az alapvető élelmiszerek egy részének áfáját, pedig már a Fidesz legnagyobb hatalmú gazdasági embere, Matolcsy György is elismerte, hogy az Orbán-kormány felelős a gazdasági válságért. Orbánék azonban semmit sem tesznek a történelmi élelmiszerdrágulás ellen, ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy megmeneküljön az orbáni inflációtól.

– írta közleményében Benedek Szilveszter, a DK mezőgazdasági árnyékminisztere.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top