Politika

Varga Judit agya ledobta az ékszíjat: Nagyon büszke a magyar “jogállamra”

nyugatifeny.hu

Úgy tudja, “Magyarország szuper jogállam lett”.

Terjedelmes évértékelő interjút adott Varga Judit a Magyar Nemzetnek. Az igazságügyi miniszter többek között kifejtette, hogy az Európai Parlament, amely – mint fogalmazott – eddig számtalanszor “politikai zsarolóeszközként” használt eljárásokat az intézményekkel és a tagállamokkal szemben,

“most morális válságba került”.

Varga kijelentette: “az Európai Parlamentnek mindenképpen változnia kell”.

A kormányközeli portál felvetette, hogy “ezek szerint Magyarország egy szuper jogállam lett? A magyar szabályozás követendő példa lesz minden uniós tagország számára?” — fűzték hozzá.

“Logikus lenne, de legyünk szerényebbek! Ha a magyar szabályokat be kellene vezetni minden uniós tagországban, akkor számos európai vezető nagy kihívás előtt állna. Hiszen akkor például mindenhol a végrehajtó hatalomtól szervezetileg is független ügyészségeknek és bíróságoknak kellene működniük”

— vélekedett Varga Judit.


“Nem lehetne betiltani többek között a népszavazás intézményét és olyan átláthatósági szabályokat kéne megalkotni, amit nem biztos, hogy a sok tagállamban működő törékeny kormánykoalíció el tudna fogadtatni. Ezért szerintem ilyen szabályokat egyetlen ország sem fog bevezetni, és

így még egy okunk van büszkének lenni a magyar jogállamra”

— jelentette ki.

A portál azon kérdésére, miszerint “a magyar helyreállítási tervet a legjobbak közé sorolta az Európai Bizottság. Mikorra várható, hogy hozzájutunk a forrásokhoz?”, Varga úgy válaszolt:

“A kormány aláírta a helyreállítási tervet, az Európai Bizottság pedig jóváhagyta az operatív programokat, »tehát most már a gyakorlatban szabad az út az uniós pénzek előtt«. Az elmúlt hónapokban rengeteget dolgoztunk azért, hogy a magyar emberek megkapják a nekik járó forrásokat”.

Megjegyezzük: nem igaz az a megállapítás, hogy a bizottság a legjobbra értékelte volna a magyar helyreállítási tervet. Mint arról korábban írtunk, az Európai Bizottság majdnem az összes nemzeti helyreállítási tervre ugyanolyan értékelést adott, és

egyik listán sincs a legjobb ötben a magyar terv.

Az sem fedi a valóságot, hogy “szabad az út az uniós pénzek előtt”, ugyanis a közelmúltban újabb feltételeket szabott Magyarországnak az Európai Bizottság, amelynek értelmében az eddigi 6,3 milliárd euró helyett most már 22 milliárd euró befagyasztását helyezi kilátásba, valamint olyan feltételekhez kötné a pénzek folyósítását, melyekről eddig nem volt szó, vagyis új követelésekkel is előállhat az uniós testület.


“A konzervatív politika sajátossága »a balliberális politikával szemben« az, hogy nem önmagáért, hanem

az emberekért és a közösségért működik.

Az ideológia sosem állhat szemben az emberek érdekeivel és mindennapi boldogulásával. Ez az alaphelyzet. Én úgy gondolom, hogy a kormány 2022 utolsó napjaiban meghozott döntései, mint például a babaváró támogatás meghosszabbítása vagy a harminc év alatti anyák szja-mentessége elég jól példázza az eltökéltségünket. Mi a következő években is a családok kormánya akarunk lenni”

— magyarázta el Varga Judit.

(magyarnemzet.hu) |forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top