Politika

Videóval: Orbán Viktor és Lévai Anikó egy drága római étteremben ebédeltek a pápa ravatalához menet

nyugatifeny.hu

Kihasználták az alkalmat.

Orbán Viktor és felesége egy tengerparti étteremben ebédeltek, miután lerótták kegyeletüket XVI. Benedek emeritus pápa ravatalánál — írta meg az olasz La Repubblica.

Az olasz lap cikke szerint az “európai populizmus szimbólumának számító” magyar miniszterelnök és felesége az olasz fővároshoz tartozó Ostia negyed főként tengeri fogásairól nevezetes La Bussola nevű éttermét választották, ami

a környék egyik leghíresebb, legjobbnak tartott vendéglátóhelye.

Az olasz lap azt írja, Orbán katalán módra elkészített homárt fogyasztott, míg Lévai Anikó polipsalátából, articsókás moscardiniből (ez szintén egy polipfaj) és halpástétomból álló menüt evett.

A miniszterelnök feleségét az étterem tulajdonosai egy csokor virággal köszöntötték. A Canaledieci nevű lap beszámolója szerint Orbán Viktor az étkezés után elismerően nyilatkozott a séf ajánlásairól, különösen a nyers hal és kagyló előétel, valamint a katalán homár nyerte el a tetszését.

A házaspárt a római magyar nagykövetség munkatársai és olasz carabinierik (ők az olasz rendőrség egyik szárnya) kísérték, az asztalt a követség foglalta le előző nap. A cikk szerint a tulajdonos Dario Paradisi és az éttermet vele együtt vezető sógora, Daniele Caterini nem tudták, hogy Orbán Viktor érkezik.


A miniszterelnöki pár éttermezéséről egy rövidke videó is készült, amelyen látható, hogy Orbán olaszul megköszöni az ételt az étterem munkatársának, igazgatja a ruháit, majd azt mondja Lévainak,

kaptunk ajándékot is, látod?”.

 

(via Telex.hu) |forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top