Politika

Komoly bajba került Schadl György felesége: Súlyos bűncselekménnyel vádolják

nyugatifeny.hu

Az érintettek szerint országos botrány lehet belőle.

Bár a korábbi feljelentések során a Központi Nyomozó Főügyészség minden olyan bírósági, földhivatali és végrehajtási iratot lefoglalt, amelynek köze lehetett Vajda Beatrix házának érték alatti, jogtalan árveréséhez, az igazáért küzdő nő újabb bizonyítékot talált.

Blikkhez juttatták el azokat az iratokat, amelyen

egy évvel korábbi,

2020 májusi dátum szerepel a végrehajtási-árverési eljárás dátumaként, holott az ingatlant csak egy évvel később verték dobra, ez szerepel egy földhivatali érvényességi pecséten is.

Ráadásul a jelenleg is letartóztatásban levő végrehajtói kamarai elnök, Schadl György felesége, Schadlné Baranyai Helga abban is hibázott, hogy a valós eljárásnál egy évvel korábbi dátummal jelzett iratról több aláírás, pecsét, tanú is hiányzik.

A szóban forgó péceli ház 450 millió forintot ért, amikor Vajda Beatrix volt férjének tartozásai miatt végrehajtás indult az ingatlanra.

“Mivel én panaszt nyújtottam be, hogy tulajdonostársként ez jogtalan, ráadásul ennek a bíróság is helyt adott 2021-ben, egy ügyes húzással egy évvel visszadátumozták az árverést, mintha 2020 májusában jött volna létre az ügylet, ahol gyalázatos áron, 38 millió forintért lett új tulajdonosa a házamnak. Érdekes módon a földhivatali bejegyzés már 2021-es, vagyis egy évet vártak a bejegyzésre.”

— mesélte Vajda Beatrix.

Ha a hatóság előtt is bebizonyosodik a dátum meghamisítása, érvénytelenné válik a szerződés. Baracz Vilmos, a nő ügyvédje úgy véli,

nem csak a végrehajtók között kell keresni

az országos méretű botrány felelőseit.


A Központi Nyomozó Főügyészség minden olyan iratot lefoglalt bizonyítékként, amihez a Gödöllői Járási Hivatal Földhivatal Osztályán köze volt Schadl György vagy Schadl-Baranyai Helga végrehajtói irodáinak.

A nyomozók azt vizsgálják, kik nyújtották be az új tulajdonosi bejegyzési kérelmeket a botrányosan alacsony végrehajtások során megszerzett ingatlanokra, ám a folyamatban lévő eljárás érdekeire vonatkozó szabályok szerint a nyomozás állásáról nem adhatnak tájékoztatást.

Az ezeken szereplő végrehajtók, jogi képviselők, hivatalnokok, bírók, vevők mind tudhattak arról, hogy a nevetséges, hatod áron megszerzett ingatlanok bűncselekmény útján kerültek az új tulajdonoshoz, ráadásul az sem kizárt, hogy néhányan részesülhettek is a haszonból.

(via Blikk) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top