Egyéb

Egy 16 éves fiú tűzijátéka miatt égett porrá Erikáék otthona

retropercek.com

Ugyan csak a valóban életveszélyes petárdázással riogatnak szilveszter idején, most egy teljesen legális tűzijáték egyik rakétája okozott döbbenetes tragédiát és több tízmilliós kárt, ami egy élet munkáját tette tönkre az év utolsó napján Miskolcon. Vajon meddig engedik tovább a felelőtlen durrogtatást?

A helyszínen készült fotók sok mindent elárulnak arról a szörnyű pusztításról, amit egy meggondolatlanul magasba lőtt tűzijáték okozott a Középszer utcában, de azt az orrfacsaró bűzt, ami a harmadik emeleti kormos lakásba belépve fogadja az embert, nem adja vissza semmi. A családias otthon pillanatok alatt vált a tűz martalékává, a lángok eloltása után már semmit nem lehetett épségben megmenteni onnan. A végzetes rakétát egy 16 éves környékbeli fiú lőtte fel, aki azóta is nyugodtan hajthatja álomra a fejét az ágyában, ám a kiégett lakásban élő édesanyának és gyermekeinek mindene odaveszett.

– Felmerült bennem, hogy ha otthon vagyunk, el tudtuk volna oltani a lángokat, de a felvételeket látva esélytelen. Sajnos két kis tengerimalacunk is elpusztult és az ajtót betörő rendőr is füstmérgezést kapott, így biztosan nem éltük volna túl, hogy kilőtték a lakásunkat. Isteni szerencse, hogy nem volt otthon senki. Még csak most próbáljuk felfogni a történteket. A lakhatásunk egyelőre megoldott, a húgomék befogadtak magukhoz, de szükséglakást kezdtünk el intézni, hiszen lakhatatlanná vált a lakásunk, mindenünk odaveszett – magyarázta a Blikknek a harmadikon Kántorné Szinai Erika, aki két gyermekével, egy 11 éves fiúval és egy 20 esztendős lánnyal lakott ott. A harmadik gyermeke már nem élt velük. A háromgyermekes édesanya az egyik barátnőjéhez ment szilveszterezni, a 11 éves kisfia az apjánál volt, a nagyobbik, 20 esztendős lánya pedig éppen a tűz előtt fél órával ment el otthonról a barátjával.


– A tüzet okozó utcabeli fiút nem ismerem, és egyelőre meg sem keresett minket. A lelkiismeretére bízom, hogyan cselekszik. Ha őszintén így tesz, érthető, de ha csak a látszat miatt, annak nincs értelme – tette hozzá keserűen Erika.

 

Az asszony sógora éppen a belvárosban sétált békésen a feleségével, amikor eljutott a hír hozzájuk, hogy az utcában kigyulladt egy lakás. Majd hanyatt estek, amikor a tűzoltókat követve kiszúrták, hogy pont a családtagjuk otthona lángol.

– A sógornőm összeomlott teljesen, tehetetlenül összeroskadva figyelte, hogy mindene hamuvá válik. Egy élet munkája lett a tűz martaléka! – magyarázta szomorúan a Blikknek Boncsér Gábor, aki ottjártunkkor anyósával a romhalmazzá vált lakásban takarított.


– A tűzijáték a nyitott erkélyre csapódott, amin ugyan volt vasrács és galambháló, de pillanatok alatt belobbant a lakás. A koromtól és a víztől minden tönkrement, semmit nem tudtak elvinni magukkal – mutatta munkatársunknak a férfi.

A tűzoltók rövid időn belül megfékezték a lángokat, ezalatt negyven lakónak kellett átmenetileg elhagynia az épületet. Melegedő autóbuszt biztosítottak számukra, majd visszatérhettek otthonaikba. Füstmérgezés miatt összesen öt embert szállítottak kórházba. Köztük azt az elsőként kiérkező rendőrt is, aki a felsőbb emeletről egy 1 hónapos és ötéves gyermeket kísért le édesanyjukkal együtt.

A lakhatatlanná vált lakásban csaknem 50 évig élt Erika édesanyja, aki öt esztendeje adta át azt nekik. Az idős asszony megrendülten pakolászott egykori otthonában. Az a tér semmisült most meg egyik pillanatról a másikra, ahol az egész életét eltöltötte.

 


– A lányom bántalmazott anyukaként költözött ide a gyerekeivel, a büntetőeljárás kezdete után a gyermekjóléti szolgálat támogatásával jöttek ide Budapestről – kesergett a könnyeivel küszködve az asszony. A tűzijátékozás közben tüzet okozó fiatalemberrel szemben a rendőrség gondatlan közveszélyokozás gyanúja miatt indított büntetőeljárást, néhány órával az incidens után pedig már ki is hallgatták.




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top