Politika

Itt vannak a számok: Szijjártó minisztériuma hatalmas károkat okoz Magyarországnak

nyugatifeny.hu

Már évek óta.

1,28 millió euró, azaz 536 milliárd forint volt a magyar külkereskedelmi hiány novemberben – közölte a Központi Statisztikai Hivatal. Ez az elmúlt évek harmadik legrosszabb havi adata, az első kettő az augusztusi és a júliusi volt.

A külkereskedelmi hiány azt jelzi, hogy mennyivel több pénzt kellett fizetni a Magyarországra behozott külföldi áruknál azért, mint amennyiért magyar termékeket külföldre eladtak.

2016 eleje és 2021 közepe között két hónap volt, amikor negatív lett a mérleg,

2021 júliusa óta viszont az összes hónapban hiány jött össze.

Ez pedig azért nagy baj, mert így hiába nő a GDP, a megtermelt többletjövedelem jelentős része elmegy arra, hogy külföldi termékeket, nagyrészt energiahordozókat vegyenek rajta.


2022 első tizenegy hónapjában összesítve 8 milliárd euró, vagyis 3156 milliárd forint a hiány. Egy évvel korábban, 2021 januárja és novembere között még 851 milliárd forintos többletnél tartottunk.

(via hvg.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top