Politika

Kiderültek a valódi okok: Ezért szállt bele Matolcsy a kormányba december elején

nyugatifeny.hu

Váratlan volt az őszintesége.

Szokatlan őszinteséggel bírálta Matolcsy György december elején a kormány gazdaságpolitikáját.

24.hu információi szerint Matolcsy úgy magyarázta a bizottsági meghallgatáson elmondottakat, hogy azért mondta el most mindezt, „hogy máskor ne kelljen”.

Matolcsy ugyanakkor a hírek szerint egy olyan változatát adta elő a gazdasági értékelésnek, amit alapvetően nem a külvilágnak szántak, hanem a jegybankelnök felkészítését szolgálta.

Magyarul a stábja egyik háttéranyagát ismertette, különösebb „kozmetikázás” nélkül.

A lap forrásaink szerint elsősorban

a felelősség hárítása miatt

ütött meg erősen kritikus hangot a jegybank elnöke, aki észlelte, hogy a kormányzati kommunikáció egyre inkább a jegybank irányába tolja a felelősség kérdését a forint tavaly őszi brutális gyengülése miatt.

Matolcsy nem volt hajlandó aláírni a Költségvetési Tanács a 2023-as államháztartásról szóló kormányzati előterjesztéshez fűzött álláspontját sem, a lap pedig úgy tudja, hogy a jegybank elnöke erre „objektív okok” miatt nem volt hajlandó.


A Költségvetési Tanácsnak ugyanis nagyon szűk határidővel kellett tárgyalnia az előterjesztésről, erre december 27-én került sor, Matolcsy pedig már korábban jelezte, hogy ebben az időszakban nem lesz elérhető. Az MNB elnöke külföldön járt, így a jegybank részéról az ülésen Virág Barnabás lett részt, aki Kovács Árpád költségvetési tanács elnök elmondása szerint együttműködő jegybanki álláspontot képviselt.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top