Egyéb

Tudod, hogy mi van a mai bolti kenyérben VALÓJÁBAN amit nap mint nap eszünk??! Hát nem csak búzaliszt meg kovász!! Kapaszkodjanak meg:

szunido.com

Az igazsághoz azért az is hozzátartozik, hogy nem minden kenyér készül ugyanúgy, de sajnos a legtöbbje így, a toast kenyerekről vagy az előre szeletelt speciális kenyerekről ne is beszéljünk.

 

Az emberek manapság nagyon sok felesleges dolgot esznek meg, ami nem csak túlterheli a szervezetet, és hizlal. Ráadásul károkat is okoz, mivel ezek alapvetően rossz hatással vannak ránk, és van, hogy fel sem tudnak szívódni, csak halmozódnak a szervezetben. De mégis, pontosan mit is tartalmaz egy kenyér? Régen: Víz, só, kovász, búzaliszt Most: Búzaliszt, víz, lisztjavító/glutén, részben keményített növényi olaj, pálma és repcemag, búza eredetű enzimek, élesztő, rozspehely, hamis eredetű só, kovászpótló, nátrium-acetát, emulgeálószer, és tartósítószer. Az “ipari forradalomnak köszönhetően” a gabonaszemet a malmokban alkotórészeire bontják, eltávolítják belőle a héjrészt (cellulóz-, élelmirost-hordozó rész, az alatta lévő rétegek ásványi anyagokban és vitaminokban gazdagok) és a csírát (=ÉLET, szintén gazdag ásványi anyagokban, A- és E-vitaminban). Ezeket külön, jó sok pénzért eladják, míg lisztként csak a magbelsőt kapjuk meg, ami tömény szénhidrát és tömény glutén. Tehát a finomított fehért liszt az eredeti vitamin- és ásványianyag-tartalmának 20-80%-át, rosttartalmának mintegy 90%-át elveszti.

Így ezt HALOTT ANYAGNAK is nevezhetjük. Nem táplálja a testet, sőt… az emésztőrendszerben csirízként működik, és összetapasztja a bélbolyhokat. Ezáltal romlik a tápanyagok felszívódása, betegségek lavináját indítja el. Őseinknek még megvoltak egészséges ösztöneik. Mindenféle művészetek tekintetében túlhaladtuk ugyan őket, egy dologban azonban túltettek rajtunk, tudniillik az egészséges táplálkozás művészetében.” Fekete-kenyér“…Akkoriban a kenyér fekete volt, a hozzá való ital fehér, s az evők egészségesek. Ma a kenyér fehér, a hozzávaló ital fekete, s az evők betegek… a mai nemzedék ezen színváltozás következményeiben szenved. Mit érnek a technika minden vívmányai, ha a táplálási technika terén oly hanyatlás észlelhető…. Mióta azonban mindent jobban akarunk tudni, és a búzaszem föld- és ásványszegény keményítő magvát elválasztottuk a külső földes rétegtől, azóta a betegségek mindinkább erőt vesznek rajtunk.”…Tryon Tamásnak, a 14.századból származó, pergamenre írt művében olvashatók az alábbi gondolatok: “Aki szereti egészségét és hű akar a természethez maradni, annak nem szabad a finomlisztet a gorombától különválasztani, mivel a finomliszt a természettől fogva szorító tulajdonsággal bír, a goromba ellenben tisztítóval és bélnyitóval… “…míg az irányadó körök nem térnek vissza a goromba fekete kenyérhez, addig a munkás is elégtelenül fog táplálkozni, mivel a fehér kenyér nem alkot csontokat, fogakat, inakat, izmokat, legfeljebb szalmaláng hőséget és végre tüdővészt.” Ezeket a kis idézeteket gondolatébresztőnek szántam, hogy bizony semmi sem változott az elmúlt századokban, ugyanúgy silány ételekkel tápláljuk testünket… sőt… az élelmiszeripar térhódításával már nemcsak finomított, hanem “mű” ételeket is ehetünk.


Nemhiába nevezik három fehér méregnek a fehér lisztet, a fehér “kristály”cukrot és a finomított sót. Azt se felejtsük el hogy nem csak a kenyerünk nem a régi már de a virslik felvágottak egyéb hús termékek sem azok már mint 50 éve voltak! A nyugat hozta ránk ezt a sok sz*rt hiszen nekik a profit számít ,az nem érdekli őket hogy a sok hulladéktól, színezéktől tartósítótól meg egyéb trutymótól mi bajunk lesz! – írja Szoboszlai Károly. Ott van például a fluorid is, ami hatással van minden nap ránk, ugyanis bódulttá, kábává tehet minket, és többek között a fogkrémek mellett számos más élelmiszerben is benne van a származéka. Ez elgondolkodtató. Ma már tényleg semmi sem az, mint régen?!

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top