Politika

Agymenés: egy nyilatkozat szerint csak beképzeljük a magas árakat – ez az étterem pedig kristálycukrot ad a rendeléshez

Ellenszel.hu

Sok mindent elhiszünk a kormánynak, még akkor is, ha alaptalanul riogat migránsokkal, Sorossal, de az áremelkedést a saját bőrünkön érezzük. Nehéz a Fidesznek letagadnia, hogy nem kell sokkal többet fizetnünk, mint pár hónappal ezelőtt ugyanazokért a termékekért.

A KSH mégis megpróbálkozik vele:

A kutatóintézet szerint számos pszichológiai tényező létezik, ami miatt magasabb az egyén által érzékelt infláció, mint a hivatalosan mért.

Nézzük, mi is az elménk játéka most:



Majdnem ezer forintba kerül három deci tejföl. Lehet, hogy csak úgy érzékeljük, hogy ennyibe kerül, de az a baj, hogy a pénztáros is így érzékeli, és elkéri az árát. A nyugdíj pedig nem zárkózott fel pszichológiailag ehhez.

Az árstop a megoldás?

Jól mutatja az alábbi étterem akciója, hogy mekkora áruhiányt okozott az árstop:



posztot Ceglédi Zoltán szúrta ki, és osztotta meg közösségi oldalán.

Úgy látszik, hogy a kenyér, a sajt, a tejföl, a hús tovább emelkedik az elménk szerint. A Fidesz valóságában legalábbis csak az agyunkban léteznek ezek az árak. Próbáljunk mégis hinni most egy kicsit az eszünknek..

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top