Politika

Elszálltak az árak: Kétségbeejtő, hogyan spórol az egyik önkormányzat a benzinen

nyugatifeny.hu

Minden forint számít.

Az RTL.hu stábja a magyar-horvát határnál forgatott. Arról érdeklődtek az arra járóknál, hogy mennyibe kerül a benzin a két oldalon, és hol éri meg jobban tankolni.

“Ha valaki a határ közvetlen közelében lakik, és üres tankkal indul el, vagy majdnem üres tankkal, és teletankolja, akkor tud egy 5-6 ezer forintnyi megtakarítást elérni”

– mondta egy magyar tankoló.

Ez nem véletlen, ugyanis a horvátországi benzinkútakon – 400 forintos euroval számolva – a 95-ös benzin literenként 118, a gázolaj 122 forinttal olcsóbb, mint Magyarországon.

Ugyanezt tapasztalták a román-magyar határon is.

“Gyuláról átjárni ez nagyon megéri”

– mondta egy magyar sofőr az RTL Híradónak.

Kübekházáról is sokan átjárnak tankolni Romániába, sőt bevásárolni is – mondta a határmenti település polgármestere.


“Polgármesterként csak annyit tudok még hozzátenni, hogy

az önkormányzatunk is a jövő héttől onnan fog tankolni.

Romániában fogunk tankolni. Közösségi adószámunk van, ott fogjuk megtankolni az autóinkat”

– mondta el Molnár Róbert polgármester.

A település vezetője azt is elárulta az RTL Híradónak, hogy muszáj ott megfogni a pénzt, ahol csak tudják, például a közvilágításon nem spórolhatnak, nem teheti azt meg, hogy kikapcsolja a lámpákat, mert ha baleset történik, akkor egyből az önkormányzatot teszik felelőssé.

“A bérek katasztrofálisak, az árak meg nyugat-európai szinteket vernek. Nem tudom, hol szúrtuk el ennyire”

– mondta a polgármester, aki azt is elárulta, hogy már jó ideje a szomszédos Romániában intézi a bevásárlásokat és tankolni is odajár, így 20-30 ezer forintot tud spórolni a családi kasszának havonta.

Szlovákiában a 95-ös benzin körülbelül ötven, a gázolaj hatvan forinttal olcsóbb. Az összes szomszédos országban alacsonyabbak az árak, beleértve Ausztriát is.

Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint az árak nem azért magasak Magyarországon, mert a benzinkutak kompenzálni szeretnék az ársapka miatti veszteségeiket. Grád Ottó főként az extra magas általános forgalmi adót okolja, aminél nincs nagyobb az Európai Unióban.


Videó:




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top