Politika

Orbánék tiltakoznak, de az euró máshogy gondolja: Szépen lassan bevezeti magát Magyarországon

nyugatifeny.hu

Nem lehet feltartóztatni.

Háromszobás, 79 négyzetméteres kiadó lakás Budapest 5. kerületében, havonta 850 euróért kínálja a tulajdonosa. Ez mai árfolyamon számolva 336 ezer forint, egy évvel ezelőtt még csak 305 ezer lett volna. Budapest belvárosi kerületeiben a kiadó lakások többségét

már euróban árazzák

a Duna House ingatlanhálózat adatai szerint.

“Itt nagyon sok a külföldi eladó és nagyon sok a külföldi bérbe vevő, akiknek egyszerűbb euróban számolni és igazából könnyebbséget jelent, hogy nem kell forintban meghatározniuk az összeget. Itt szinte 60-70-80 százalékos az az arány, ahol euróban van megadva az ár”

– mondta Benedikt Károly, a Duna House marketing és PR vezetője.

Ugyanez a helyzet a nagy értékű, prémium kategóriás ingatlanok adás-vétele esetében is. A legnagyobb magyar ingatlanhirdetési portál, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője azt tapasztalja, hogy az elmúlt év jelentős forintromlása és a rendszeres kilengések miatt a lakástulajdonosok a biztonságot keresik – ezért

egyre többen euróban hirdetik meg

az eladó ingatlanokat.

“Ha a legfelkapottabb, külföldiek által is nagy érdeklődéssel számontartott területeket vesszük alapul, ott az eddigi 8-10 százalékos arány 10-15 százalékra nőtt az elmúlt egy évben. A határmenti településeken pedig szintén 15-20 százalékos az euróban meghirdetett ingatlanok aránya”

– mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.


Az elmúlt napokban bejárta a sajtót, hogy az egyik fővárosi szépségszalon februártól kizárólag euróban áraz, forintot pedig csak az aznapi árfolyamon fogadnak el. Nagy forgalmú hipermarketekben és benzinkutakon is előfordul, hogy lehet euróval fizetni.

Egy tavalyi felmérés szerint a magyarok többsége is bevezetné az eurót, a kormány azonban ezt nem tervezi.

(via RTL.hu) |forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top