Politika

Szijjártó Péter piszkosul felhúzta magát, miután kiderült, egyre kevesebb földgáz van Magyarországon

nyugatifeny.hu

Mindent elmagyarázott.

Korábban beszámoltunk róla, hogy Szijjártó Péter tárgyalásokat folytatott Ivica Dačić szerb külügyminiszterrel kedden. A tárcavezető meg is osztott a sajtótájékoztatóból egy rövidebb videót közösségi oldalán, amelyben azt állította: az ellenzék “Kész Átverés Show-t” folytat.

“Itt szeretnék kitérni egy mondat erejéig arra a Kész Átverés Show-ra, amelyet néhány szakértő, alapvetően baloldali politikusok folytatnak itt Magyarországon a földgázellátás biztonsága tekintetében.

Hatalmas csodaként felfedezték azt, hogy fűtési időszakban, amikor kitárolás zajlik a földgáztárolókból, akkor csökkent a földgáztárolókban lévő földgáz mennyisége.

Micsoda csoda! Gratulálunk ehhez a felismeréshez!”

— jelentette ki Szijjártó.

“Ugyanakkor szeretném megkérni Önöket, hogy ne engedjék magukat átverni, hogyha a földgáz kitárolási üteme csökken,

az azért történik Európában, mert az ipar kevesebb földgázt használ fel.

De ez nem azért van, mert csodával határos módon pár hónap alatt hatalmas új szél- víz- és hőerőművek épültek, hanem azért, mert ennyivel kevesebbet fogyaszt az ipar Európában, és a földgáz csökkenése, a földgázfelhasználás radikális csökkenése,

az a gazdasági recessziót vetíti előre”

— vélekedett a magyar külügyminiszter.

“Tehát ne higgyenek az átverőknek. És még egy számot hadd mondjak itt Önöknek, azt mondják, hogy Magyarországon drámai mértékben csökkent, ugye, a földgáztárolók töltöttsége.


Szeretném elmondani Önöknek, hogy Magyarországon ma a földgáztárolókban lévő földgáz mennyisége a magyar éves felhasználás 42 százalékát fedezi, Európában meg, az európai tárolókban lévő földgáz

az európai éves földgázfelhasználás 21 százalékát, tehát a felét”

— magyarázta Szijjártó Péter teljes bizonyossággal.

Videó:

(Szijjártó Péter/Facebook) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top