Politika

Itt a vége: Lázár János lefújta az egyik legfontosabb kormányzati nagyprojektet

nyugatifeny.hu

Ennyi volt.

Lázár János javaslatára lemondta a Nyugati pályaudvar továbbfejlesztésre tavasszal elnyert uniós támogatási szerződést a kormány — derült ki a legfrissebb Magyar Közlönyből. A Telex vette észre, hogy az átépítésre kiírt támogatási megállapodást

visszamondta

a kabinet.

A Nyugati fejleszésére irányuló javaslatra egyébként tavaly bólintott rá az Európai Unió, így végül a tervezésre szánt 1,1 milliárd forintos forrást a kormány visszautalja az EU számlájára. A tervek szerint nemzetközi építészek vettek volna részt a pályaudvar fejlesztésében.

A tervek szerint a pályudvar egy háromszintes közlekedési csomóponttá alakult volna át, a jövőben a föld alatt is futhattak volna a vonatok. A tervekben szerepelt a Déli és a Nyugati pályaudvar föld alatti összekötése, amellyel kiválthatóvá vált volna a budai állomás. A projekt lefújásával a Nyugati téri felüljáró lebontása is lekerült a napirendről.

Így nézhetett volna ki az állomás a fejlesztés után. Forrás: Budapesti Fejlesztési Központ

 


forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top