Politika

Orbánról vallottak: egyszer csak besétált hozzánk

thepost.hu

Mások pénzét költötte.

Orbán Viktor és felesége kedden ellátogatogattak az ostiai La Bussolába, az olasz főváros kedvelt tengerparti éttermébe, miután lerótták kegyeletüket XVI. Benedek ravatala előtt. Rómába ráadásul a honvédségi magánrepülővel érkezhettek.

A helyiség tulajdonosa azt mondta, nem tudta, hogy illusztris vendégsereg érkezik hozzá, bár valószínűleg meg sem lepődött rajta, hiszen rendszeresen megfordulnak arrafelé államfők, vezetők, diplomaták, de az AS Roma világbajnok exlabdarúgója, Francesco Totti és a Juventussal Bajnokok Ligáját nyert Antonio Conte is többször ebédelt, vacsorázott ott.

“Nem tudtunk a kormányfő érkezéséről… egyszer csak besétált hozzánk a feleségével. Természetesen nagyon örültünk neki, megtisztelő, hogy minket választott. Először járt nálunk. Orbán úr és felesége is végig nagyon kedves volt a személyzettel, szívesen beszélgetettek, de azt is megengedte, hogy aki akart, közös képet készítsen vele.”

— mondta a tulaj, Dario Paradisi a Blikknek.

“Jó hangulatban érkeztek,


egy népesebb társasággal,

úgy tízen lehettek. Valószínűleg a biztonsági személyzet és diplomaták. Annyi volt csak a kívánságuk, hogy szeretnének egy jót enni. A séfünk ajánlotta nekik az előételeket, nyers halat és kagylót, de elégedettek voltak a katalán homárral is. A kilátást külön megdicsérte Orbán Viktor, aki abszolút úriember volt. Egyébként mindenki együtt evett.”

— mesélte.

A La Repubblica napilap írt arról, hogy Lévai Anikót egy csokor virággal is meglepte a személyzet. Az előétel nyers kagyló és tengeri hal volt, majd Orbán Viktor katalán módra elkészített homárt fogyasztott, míg a felesége polipsalátát, articsókát és halpástétomot evett.

Az étterem korábbi vendégei az értékeléseikben azt írták, aki szereti a finom halételeket, mindenféleképpen látogasson el oda, ugyanis a tenger gyümölcsei mindig frissek, az elkészítési mód pedig minden igényt kielégít.

Az internet segítségével elérhető étlap szerint a homár az egyik legdrágább fogás, legalább 35 eurót (14 ezer forintot) kell fizetni érte, az előételek és a tengeri menü más elemei 6-25 euró (2400-10 ezer Ft) közötti áron szerepelnek. Egy kétszemélyes grillezett garnéla tál 65 euróért (26 ezer forintért) kerül az asztalra.


A hírek szerint egyébként Magyarország római követsége egy nappal korábban foglaltatta le az asztalt, majd később

ők is rendezték a számlát.

A helyszínen rendőrök is felbukkantak, hogy – amiként a napilap fogalmazott – diszkrét védőfüggönyt alkossanak a delegáció körül.

(via Blikk) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top