Külföld

Döbbenetes felfedezés: a földrengés sújtotta Törökország romjai szörnyű titkot rejtenek?

Borítókép: Illusztráció / Profimedia

Súlyos emberi mulasztás okozhatta több ezer ember halálát a törökországi földrengésnél.

Az egész világ egyszerre döbbent meg, mikor február 6-án egy 7,8-as erősségű földrengés csapott le Törökország déli részére, illetve Szíria északi részére. Törökországban már közel 30 ezer halálos áldozatot követelt a rettenetes természeti katasztrófa, ami állítólag nagyjából 25 ezer épületet rongált meg súlyosan, vagy döntött le szinte teljesen – felfoghatatlan a pusztítás, rengeteg helyről érkezett segítség az utóbbi napokban.

 

Jelenleg is azon vannak a bátor mentőcsapatok, hogy túlélőkre leljenek a romok között. Szinte csodával határos módon szerencsére sikerült már rengeteg ember kimenteni, de ahogy telik az idő, sajnos egyre kevesebb esélyük van a túlélésre. A romok, illetve ledőlt épületek között kutakodva viszont furcsa dologra lettek figyelmesek az emberek, ez pedig világszerte igazi közfelháborodást keltett.

Először azt vették észre az emberek, hogy egyes épületek szinte sértetlenül állnak, míg a közvetlenül mellettük lévő ingatlanok teljesen lerombolódtak. A romokat megvizsgálva több alkalommal is kiderült, hogy a leomlott épületek alapjaival komoly gondok voltak, illetve silány anyagokból készültek, egyáltalán nem az előírásoknak megfelelően – vagyis emberi mulasztás okozhatta több ezer ember halálát Törökországban.

Ezek alapján az építkezést elvégző cégek esetleges spórolása miatt dőlhetett össze olyan sok épület a földrengés sújtotta Törökországban, hiszen megfelelő alap, anyagok és struktúra nélkül nem voltak képesek kiállni ezt a természeti csapást – de a megfelelően elkészített épületek többnyire igen, vagyis ennek is komoly szerepe lehetett abban, hogy ilyen sokan meghaltak.


Törökországban ezzel kapcsolatban nemrég 113 elfogatást rendeltek el, vagyis könnyen lehet, hogy az érintett embereket hivatalosan is felelősségre vonják, amiért a feltételezett spórolásuk miatt gyengébbek lettek az épületek, és a földrengés következtében összedőltek, ezzel pedig sok-sok ezer ember halálát okozták.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top