Politika

Ez sokaknál kiveri a biztosítékot, Szijjártó maga is azt írta: “támadni fogják ezért”

atv.hu

Nyilván sokan fognak támadni a látogatás miatt, de a mi álláspontunk egyértelmű: a kommunikációs csatornákat nyitva kell tartani –  ezt posztolta a külügyminiszter miután Minszkben, Belaruszban landolt.

 

“Az Ukrajnában zajló háború egyre durvább, egyre több ember hal meg a harcok miatt. Most emberéleteket kell menteni, azt pedig csak békével lehet” – posztolta Szijjártó Péter, Belaruszból.

 

A külgazdasági és külügyminiszter már leszállt Minszkben, amikor a közösségi oldalára kiírta: “Magyarország azt várja el a nemzetközi közösség minden tagjától, hogy a mielőbbi béke érdekében lépjenek fel és kerüljék azokat a lépéseket, amelyek a háború meghosszabbodásának vagy eszkalációjának kockázatával járnak”.

Ezt a béke álláspontot fogom képviselni a mai minszki tárgyalásaimon is – tette hozzá.


Szijjártó Péter azt posztolta: “Nyilván sokan fognak támadni a látogatás miatt, de a mi álláspontunk egyértelmű: a kommunikációs csatornákat nyitva kell tartani. Ha nem így cselekednénk, akkor a békére való felhívás üzenetét ma sem tudnám átadni” – jelenti ki a miniszter.

A hír nyilván azért is veri ki sokaknál a biztosítékot, mert Minszk Moszkvával jó viszonyt ápol, Putyin szövetségese.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top