Politika

Megszólalt Áder János: Meglepőt állít a debreceni akkumulátorgyár vízigényéről

nyugatifeny.hu

Minden a legnagyobb rendben lesz szerinte.

Nem kell aggódniuk a debrecenieknek az akkumulátorgyár felépítése miatt, mert ugyanolyan minőségű és mennyiségű marad az ivóvizük

– mondta Áder János Kék bolygó című podcastjének hétfői műsorában.

A volt köztársasági elnök Kaderják Péterrel, a Magyar Akkumulátor Szövetség ügyvezetőjével beszélgetett a Debrecenben épülő kínai akkumulátorgyárról, ami az utóbbi hetekben egyre nagyobb aggodalmat okoz a helyieknek.

Áderék szerint a “vízfogyasztása ma 38 ezer köbméter, és ha az ellenzők véleménye szerint valóban ugyanennyi vizet igényelne naponta a gyártás, azt akkor is biztonságosan fedezni tudják.


A víz 70-80 százalékát ugyanis hűtéshez használják fel, amelyet teljes egészében »szürke vízből«, vagyis a közeli telepen tisztított szennyvízből nyernek majd.

A hiányzó 20-30 százalékot pedig bőven biztosítja a Keleti-főcsatornán naponta érkező 30 ezer köbméter felszíni víz”.

Áder szerint, ha betartják a szigorú szabályokat, nem fordulhat elő vízszennyezés. Leszögezte azt is, hogy a gyár hasznos lesz, mert munkahelyet teremt és az elektromosalapú közlekedéshez szükség lesz akkumulátorokra.

A tiltakozások ellenére a gyár hétfőn megkapta a környezethasználati engedélyt a megyei kormányhivataltól. Múlthéten pedig eltűnt az a tanulmány, amelyik a gyár hatalmas vízigényéről szól.

(forrás: MTI) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top