Egyéb

Menj nyugdíjba 55 éves korodban és 80 éves korodig élsz, de ha 65 éves korodig dolgozol, 67 évesen meghalsz. Hogy miért? Most leírom részletesen

retropercek.com

Sok emberben félelmet okoz nyugdíjba vonulás. Azon 43 élet eseményt taglaló listáján, amelyek az egyénre nézve a legnagyobb stresszt okozzák, a nyugdíjkorhatár elérése, a nyugdíjba vonulás a 10. helyet foglalja el. Az egészségromlás és az egyre növekvő számú kompromisszumok alig teszik lehetővé, hogy a nyugdíjazást annak a paradicsomi időszaknak nevezhessük, amelyről szokás szerint ilyen lelkesedéssel beszélnek a társadalom nyugdíjazástól messze álló tagjai.

És bár a nyugdíjkorhatár átlépése mindig tele van kellemetlen meglepetésekkel, hihetetlen előnyökkel is együtt jár, amelyekről sokan még nem tudnak, de ugyanakkor nagyon sokszor álmodoznak róla. Az egészség megőrzéséről van itt szó.

A nyugdíjba lépés és az egészség közötti kapcsolat

Semmi meglepő sincs abban a tényben, hogy az öregedés az ember egészségügyi állapotának romlását idézi elő. Sokkal meglepőbb azonban az a tény, hogy a nyugdíjazás hozzájárul állapotának jelentős javulásához.

Az egészségről, mint fizikai állapotról beszélve a tudósok között még mindig nincs konszenzus azzal kapcsolatban, hogy erre milyen (jó vagy rossz) hatással van a nyugdíjba vonulás. Egyes tanulmányok pozitív hatást, míg mások negatív hatást mutatnak ki. A mentális egészség szempontjából azonban a vélemények egybeesnek, és ennek érthető okai vannak:

Nincs munka – nincs stressz. Nyugdíjazáskor az összes munkahelyi stressz eltűnik az ember életéből, így megkönnyebbül és sokkal kipihentebbnek érzi magát.


Több alvás. Az alvás a válasz az egészséggel kapcsolatos összes kérdésre. Ha reggel nem kell sehova sem rohannia, esetleg túlóráznia a munkahelyen, akkor az alvás már nem is tűnik olyan luxusnak, amely korábban szinte már elérhetetlen volt. Az alvás elősegíti a mentális pihenést.

Fizikai aktivitás. A több szabadidő megjelenésével sok nyugdíjas kezd fizikai tevékenységet folytatni: túrázás, jóga, tenisz stb. És ez nem csak az idő átadásának módja, hanem remek étel is az elme számára.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top