Külföld

Nyolc nappal a földrengés után mentettek ki egy nőt a romok alól Törökországban

telex.hu

Nyolc nappal a törökországi földrengés után mentettek ki egy nőt a romok alól a török hatóságok. A nő 203 órát töltött egy épület romjai alá szorulva Hatay városában – írja a SkyNews.

Kedden egy tinédzsert és két fiútestvért sikerült kimenteni, egy nagymamával, egy anyukával és a kisbabájával pedig fel tudták venni a kapcsolatot a mentőcsapatok. A család egy háromemeletes társasház romjai alá szorult.

Mint arról korábban beszámoltunk, 5-7 nap után már csak nagyon ritkán találnak túlélőket a romok között. Ennél hosszabb ideig már csak akkor tud valaki túlélni a romok alá szorulva, ha friss levegőhöz és ivóvízhez jut. Extrém esetek azért akadnak, 2013-ban, egy bangladesi ruhagyár összedőlése után 17 nappal akadtak rá az egyik ott dolgozó nőre, aki 408 órán keresztül élt túl a romok alatt úgy, hogy a tragédiában meghalt munkatársai táskáiban talált vizen és kekszen élt. A 2010-es hatalmas haiti földrengés után egy férfi pedig a jelek szerint egészen döbbenetes módon 27 napot élt túl a romok alatt úgy, hogy egy szennyvízcsőből szürcsölgette a kifolyt folyadékot.

A túlélést Törökországban a hideg időjárás is nehezíti, a Magyarországra vasárnap visszatérő mentőcsapatok beszámolói szerint pedig a körülmények is „katasztrófálisak”: nincs világítás, vízellátás, a túlélők sátrakban és mára már üzemanyag nélkül maradt autókban alszanak, és tábortüzeknél melegednek.

A legutolsó adatok szerint hétfőre mindkét országban közel 34 ezerre emelkedett az áldozatok száma.


Eközben a járványok kialakulásának veszélye is egyre több embert aggaszt. Szíriában és Törökországban is sok szülő számolt be arról, hogy a gyerekük megbetegedett. Szakemberek szerint ezt az is okozhatja, hogy a földrengés után emberek ezrei maradtak biztonságos ivóvíz és higiéniai létesítmények – például vécék – nélkül. Ez megnövelte az olyan betegségek kockázatát, mint a kolera, amely már így is nagy veszélynek volt kitéve Északnyugat-Szíriában – írja a SkyNews.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top