Politika

Orbán Viktor nagy horderejű bejelentést tesz, minden magyart érint

atv.hu

Lázár János arról beszélt egy hódmezővásárhelyi rádiónak adott interjúban, hogy nagyon sok minden meg fog változni, amit a miniszterelnök hamarosan be is jelent majd.

“A miniszterelnök hamarosan bejelenti, hogy miként változtatják meg a beruházási törvényt” – mondta Lázár János egy hódmezővásárhelyi rádióinterjúban. A szakminiszter beszámolója szerint új építési és beruházási törvény készül, emellett pedig újraszabják az építésügy, az örökségvédelem és a településkép kérdésköreit. Az építési és közlekedési miniszter azt is megígérte, hogy még idén egységesítik a MÁV és a Volán menetrendjét – írja az Infostart.

“Nagyon sok minden meg fog változni. Hogy hogyan kell létrehozni egy sport- vagy egészségügyi létesítményt, mindent újraszabályozunk. A gondolat megszületésétől a kulcs átadásáig minden átalakul azért, hogy jobb beruházásaink legyenek, fenntarthatóbbak, finanszírozhatóbbak, jobb minőségűek. Civilizációs szintet szeretnénk lépni a beruházásokban. 25 ezer milliárd forintot költöttünk el beruházásokra az elmúlt 12 évben, nagy a felelősség.


“Magyarország minden harmadik beruházása állami beruházás, és ezek mindegyike most az én tárcámnál van. Szeretném átalakítani az egészet: jobb előkészítés, speciálisabb, végiggondoltabb munka” – fogalmazott Lázár János, aki azt is hozzátette, hogy szerinte ő most Magyarország legnagyobb munkaadója, utalva arra, hogy közlekedési miniszterként a MÁV és a Volán 57 ezer munkavállalója hozzá tartozik.

“Magyarországon 4-4,5 millió ember ingázik naponta, és szeretnék nekik segíteni, ezt tartom a legfontosabb célkitűzésemnek. Olcsóbbá és jobban szervezetté szeretném tenni a szolgáltatást, ennek feltétele egy új bérletrendszer és egy új, egységes MÁV-Volán-menetrend. 2023-ban nagy változásokat tervezünk, de erről rövidesen a kormány és a miniszterelnök fog tájékoztatást adni.”

Lázár János a műsorban arról is beszélt, hogy a kormány szerint az orosz-ukrán háború elhúzódik, a gazdasági válság pedig tovább mélyül majd. Hozzátette, hogy az ország 7 milliárdos energiaszámlája tavaly 17 milliárd euróra növekedett, idén pedig várhatóan 12 milliárd euró lesz, ami még mindig elképesztően magas, de alacsonyabb, mint 2022-ben volt.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top