Politika

Rendkívüli: Repülőgép-balesetet szenvedett a magyar honvéd vezérkar főnöke

nyugatifeny.hu

Ruszin-Szendi Romulusz gépe tartálykocsival ütközött az ohiói Columbus repülőtéren.

A magyar honvéd vezérkar főnöke, Ruszin-Szendi Romulusz utazott azon a Dassault Falcon típusú repülőgépen, amely Ohióban összeütközött egy tartálykocsival a Columbus repülőtéren. A Magyar Honvédség gépe

csupán kisebb sérüléseket szenvedett

az incidens során.

Ruszin-Szendi február eleje óta tartózkodik az Amerikai Egyesült Államokban. A baleset 1-jén történt, azonban a részleteket csupán e hétfőn hozta nyilvánosságra a Honvédség. A honvéd vezérkar főnöke azért utazott az USA-ba, hogy találkozzon az Ohiói Nemzeti Gárda vezetőjével, majd onnan továbbutazzon New Yorkba, az ENSZ központjába.


A sérülést szenvedett 606-os lajstromszámú gép helyettesítésére Ohióba repült az azonos típusú 607-es számú repülő is, majd az repítette tovább a vezérkari főnököt. Február 7-én Ruszin-Szendi már New Yorkban fogott kezet Jean-Pierre Lacroix-val, az ENSZ békeműveletekért felelős főtitkárhelyettesével.

(24.hu nyomán) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top