Politika

Varga Judit egy templomból üzente meg, mi a legnagyobb megoldandó probléma

nyugatifeny.hu

Templom felszentelésen járt az igazságügyi miniszter.

A keresztény hitre és értékvilágra manapság egyre nagyobb szükség van, leginkább azért, hogy tovább tudjuk adni az utókornak – erről beszélt Varga Judit vasárnap Tégláson, a Hajdúdorogi Főegyházmegye és a hívek támogatásával belsőleg megújult Szent Illés próféta görögkatolikus templom ünnepélyes felszentelésén

Az MTI beszámolója szerint úgy fogalmazott:

“hisszük és valljuk, hogy ezen intézmények által olyan örök érvényű erkölcsi tanításokkal, olyan értékekkel gazdagodik a magyar társadalom, amelyek már kiállták az idők próbáját”.

“Legnagyobb, legnehezebb és sürgetően megoldandó”

problémájának nevezte az ukrajnai háborút. Az igazságügyi miniszter aláhúzta, hogy Magyarország a kezdetek óta a béke pártján áll. Erről beszélt az állami rádióban Szijjártó Péter is, ezt >>IDE<< kattintva tudod elolvasni.


Az igazságügyi miniszter az egyházak és a kormány kapcsolatáról is szót ejtett. Azt mondta, a szoros együttműködésben vannak, így a kabinet az elmúlt 13 évben 150 új templom felépítését, valamint háromezer imaház felújítását támogatta.

A téglási templom belső díszfestésére 40 millió forintot adott Orbán-kormány.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top