Politika

Ciki: visszaadja az Orbán-kormánytól kapott kitüntetését, mert szégyelli azt ami most történik

thepost.hu

A Német Szintik és Romák Központi Tanácsának elnöke ezzel tiltakozik a homofób elemekkel rendelkező pedofiltörvény ellen.

Még a héten visszaadja a Magyar Érdemrend Középkeresztjét Romani Rose, a Német Szintik és Romák Központi Tanácsának elnöke, hogy ezzel tiltakozzon a melegellenes magyar törvény ellen – írta meg a ZDF.

Rose úgy látja, hogy a törvénnyel a magyar kormány „átlépte a vörös vonalat”.

„Elszégyelltem magam, hogy olyan kormány érdemrendjét viselem, amely így bánik az emberekkel. Ez nem felel meg a demokratikus és alkotmányos követelményeimnek” – idézte Rose szavait a 24.hu.

Romani Rose azt követően hozta meg döntését, hogy Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnök az EU-csúcstalálkozón tartott beszédében a magyar kormányt és a homofóbtörvényt kritizálta.„Az anyám gyűlöli, hogy meleg vagyok, ezzel élek együtt. És most Ön törvénybe foglalta. Tisztelem, de ez most a vörös vonal. Ez alapvető jogokról szól, arról, hogy lehet másmilyennek lenni” – fogalmazott Bettel.


Romani Rose-t 2012. október 11-én Berlinben tüntette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Érdemrend Középkeresztjével a diszkrimináció és a rasszizmus megszüntetése érdekében végzett több évtizedes munkája elismeréseként.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top