Egyéb

Mindenki erre várt? Óriási dobásra készül Orbán kedvenc énekese

Akiknek eddig kevés volt Kovács Ákosból, most pótolhatják.

Beszélgetéssorozatot indítanak Kovács Ákossal. A három alkalommal jelentkező esten szó lesz irodalomról, filmekről, zene és hit találkozásáról. Minderre a Kertész Imre Intézetben kerül sor, ahol Ákos a saját lányával, Őri-Kovács Annával beszélget.

A február 28-i első esten egyebek között arról lesz szó, hogy

milyen írók, költők hatottak Ákosra, kik a legkedvesebb szerzői,

miért fontos számára a versmondás, az olvasás. Szó esik arról is, hogy mennyiben tekinthetünk egy dalszövegre irodalmi alkotásként, vagy hogy hol bukkan fel az intertextualitás (egy szövegalkotási eljárás – a szerk.) a dalszövegeiben.

Az esten Ákos egy-egy verset, szövegrészletet is felolvas majd

a számára legfontosabb művekből.

Ákos öt verseskötetet publikált, készített hangoskönyvet Krúdy Gyula novelláiból, Arany János verseiből szerkesztett estjét a Nemzeti Színház mutatta be.


Első novelláskötete 2021-ben jelent meg „Ezt nem lehet megúszni” címmel.

Nemrég beszámoltunk arról, milyen alkotások elkészítését támogatják súlyos százmilliókkal a következő időben . A Nemzeti Filmintézet idén Orbán Viktor kedvenc énekeséről, valamint kedvenc sportjáról szóló filmekre voksolt.

„Ember maradj: Ákos” címmel a Filmintézet 228,515 millió forintos támogatásával,

Kriskó László rendezésében készül dokumentumfilm Ákosról.

(MTI nyomán) |forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top