Politika

Kirobbant az újabb ped0filbotrány: Letartóztatták a békési gyermekotthon nevelőjét

Eljárást indítottak a 62 éves férfi ellen.


Lépett a rendőrség

Letartóztattak a múlt hét pénteken Békés településen egy gyermekotthoni nevelőt, aki a gyanú szerint az intézményben elhelyezett fiúkat molesztálta – értesült a 24.hu. A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság a lapnak megerősítette:

ped0fil bűncselekmények gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak egy 62 éves békési férfi ellen.

Azt írták, a gyanúsított az eljárás adatai szerint több alkalommal sze*uálisan molesztált két, felügyeletére bízott tizenéves fiút.

A nyomozóhatóság kezdeményezte a gyanúsított letartóztatását, amelyet a Békés Vármegyei Főügyészség indítványára a bíróság február 23-án el is rendelt.

Az intézmény titkolózik az újabb ped0filbotrányban

Az ügyben keresték a Békés vármegyei gyermekotthonokat felügyelő Gyöngyház Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Központot, ahol a vezetői titkárságon azt a választ adták, hogy „csak a fenntartó, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) engedélyével válaszolhatnak az üggyel összefüggő kérdésekre” (!).


Ugyanakkora felhívták arra a figyelmet, hogy telefonos egyeztetéseikből kiderült: a központ vezetője, Sziszák Katalin Julianna

egy hete nem dolgozik az intézményben.

Az ügy részletei okán levélben érdeklődtek az SZGYF főigazgatójánál, Cséplőné Gönczi Veronikánál, hogy valósak-e a lap birtokába került információk, miszerint leváltották a megyei vezetőt. Az SZGYF egyelőre nem válaszolt a kérdésekre.

Ismét előkerült Vásárhelyi János és Kónya Endre neve

Emlékeztettek, az SZGYF-hez tartozik az a bicskei gyermekotthon is, amelynek vezetője, V. János hatalmával visszaélve éveken keresztül kényszerített sze*uális aktu$okra olyan kiskorúakat, akik az általa vezetett intézményben éltek. A bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettese, K. Endre, – akit azért ítéltek el, mert szerepet vállalt a ped0fil bűncselekmények eltussolásában – tavaly áprilisban kegyelmet kapott Novák Katalintól.

KapcsolódóLehullt a lepel: Orbán Viktor a ped0fil bűnöző V. Jánosnak kampányolt egy pártrendezvényen (+videó)

Az ellenzék a múlt héten a Belügyminisztérium felügyelete alá tartozó gyermekvédelmi rendszer felelősségét firtatva kezdeményezte Pintér Sándor meghallgatását az Országgyűlés Népjóléti Bizottságában. Pintér a meghívásnak nem tett eleget, sőt, az ülésre a fideszes képviselők sem mentek el. Orbán Viktor az új államfő megválasztásáról döntő parlamenti ülésen azt mondta, a kegyelmi botrány után átvilágítást rendelt el az állami nevelőotthonokban.

KapcsolódóErre a válaszra számítottál? Kónya Endre kegyelmi ügyéről kérdezték Orbánt


Orbán szerint ki kell deríteni, hogy megfelelően végezték-e el az alkalmassági vizsgálatokat a gyermekotthonok igazgatóinál, és azt is mondta, hogy az átvilágításoknak az „esetleges sze*uális devianciákat” is fel kell derítenie.

„A vizsgálatokat személyesen is figyelemmel követi majd”

– jelentette ki Orbán, akiről a DK kiszúrta: személyesen javasolta Vásárhelyi János kitüntetését 2016-ban.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top