Politika

Közel sincs vége: Orbán Viktor is beszállt Nagy Márton és Matolcsy cicaharcába

Nocsak!


Orbán Viktor szerint az MNB függetlensége szent és sérthetetlen

Mint ismert, Nagy Márton és Matolcsy György nem éppen puszipajtások. Előbbi 2021 közepén távozott a Magyar Nemzeti Banktól, kitették a szűrét elfogadhatatlan vezetési stílusa, valamint egy súlyos szakmai hiba miatt.

Ezt Matolcsy idézte fel a minap a Budapesti Értéktőzsde, BÉT Legek díjátadón, ahol a kabinet gazdaságpolitikáját is kritizálta.


„A kormányzati döntések rejtve, burkoltan támadják a jegybank függetlenségét. Most amit a kormányzat tervez a jegybanki törvénnyel kapcsolatban, ami egy

jelentős támadás lenne a jegybanki függetlenség ellen”

– mondta furcsa, mondatszerkesztésileg értelmezhetetlen az MNB elnöke.

„Mind tudjuk, hogy minden ilyen lépés, interjú, vitairatnak álcázott támadás mögött személyek állnak, be kell vallanom, hogy nekem, nekünk rosszulesik, hogy egy volt kollégánk irányítja ezeket a támadásokat”

– tette hozzá, utalva Nagy Mártonra, aki saját bevallása szerint

hálát ad Istennek, hogy már nem Matolcsy a főnöke.

Orbán Viktor is beszállt a szópárbajba

A miniszterelnök véleménye szerint a jegybank függetlensége szent és sérthetetlen – reagált Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MNB elnökének csütörtöki kijelentéseire.


Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár az MTI-nek elmondta: a jegybank felügyelőbizottság hatáskörével kapcsolatos törvénymódosítást a kormány még nem tárgyalta.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top