Politika

Borul a bili: Rettenetes dolgokat követett el a ped0filsegítő Kónya Endre, de minden kiderült

Egyre súlyosabb tények kerülnek nyilvánosságra.


A ped0filsegítő Kónya Endrének, a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének adott elnöki kegyelem ügyéből kirobbant botrány következtében már Novák Katalin és Varga Judit is lemondott. A bukott köztársasági elnök és a kegyelmet ellenjegyző volt igazságügyi miniszter nem vállaltak felelősséget, csupán a botrány kirobbanása után úgy érzeték (vagy éreztették velük), hogy nincs más lehetőség, menni kell.

Az Orbán-kormány nem vállalt felelősséget


Balog Zoltán püspök ugyanakkor megvárta amíg a Fidesz verbális verőlegénye, Bayer Zsolt szólítja fel távozásra a magyar reformátusok éléről. Balog püspök lemondása előtt még imádkozott is egyet a Kossuth Rádióban. Megjegyezzük, Balog Zoltán csak a zsinati elnökségi posztjáról mondott le, püspökként továbbra is ő vezeti a Dunamelléki Református Egyházkerületet.

Orbán Viktor két héttel a botrány kitörése után szólalt meg az ügyben. Felelősséget a miniszterelnök sem vállalt, bocsánatot sem kért az áldozatoktól, ugyanakkor beszélt „miszlikbe aprítás”-ról és új törvényeket helyezett kilátásba. A parlament honlapjáról Varga Judit neve pedig váratlanul eltűnt, mintha ott sem lett volna.

KapcsolódóLehullt a lepel: Orbán Viktor a ped0fil bűnöző V. Jánosnak kampányolt egy pártrendezvényen (+videó)

K. Endre és a tárgyalás


K. Endre ügyében a hvg.hu újabb megdöbbentő részletekről írt: az elnöki kegyelemben részesült K. Endre korábban éppen azzal az indokkal fordult a Kúriához, amely a legtöbb esetben visszatarthatja a sze*uális bűncselekmények áldozatait attól, hogy felvállalják történetüket.

A ped0filsegítő K. Endre azt nehezményezte, hogy nem lehetett ott az áldozat meghallgatásán.

Emlékeztettek, korábban Renner Erika, a lúgos orvosként ismert Bene Krisztián, – aki egyébként Mikola István fideszes politikus rokona – áldozata is panaszkodott arra, hogy a bíróságon megalázó kérdésekre kellett válaszolnia, újra és újra fel kellett idéznie az átélt borzalmakat.

„Én a legmegdöbbentőbb és a legdurvább árulást természetesen a jog és az igazságszolgáltatás területén éltem meg”

– írta korábban Renner Erika, a lúgos orvos áldozata.

Így derült fény a ped0filbotrányra

„Az elsőfokú bíróság súlyosan megsértette egy személy védelemhez való jogát”

– ezzel az indoklással került másodfokra a bicskei ped0filbotrány és végül ennek lett köszönhető, hogy az egész hátborzongató kegyelmi ügy nyilvánosságra került.


Mint írták, a Legfőbb Ügyészség, majd a Kúria nem érezte megalapozottnak a kérelmet, a büntetőeljárásról szóló törvény szerint ugyanis „azt a vádlottat, vagy a hallgatóság közül azt, akinek jelenléte a különleges bánásmódot igénylő tanút a kihallgatása során zavarná”,

van lehetőség eltávolítani a tárgyalóteremből.

Ebben az esetben a tanúnak a „büntetőeljárásban részt vevő más személyhez fűződő viszonya” miatt indokolt volt, hogy K. Endre távollétében hallgassák ki, és a Kúria szerint az is „egyértelmű, hogy a terheltek hatalmukkal, tekintélyükkel, befolyásukkal visszaéltek” (!), ezért

a bíróság döntése „indokolt, a törvénynek megfelelő volt”.

Hangsúlyozták: az, hogy ez egyáltalán felmerült, és jogi érvelésként szerepelt egy beadványban, „jól” jelzi, milyen nehéz dolguk van az áldozatoknak, amikor bekerülnek az igazságszolgáltatás rendszerébe.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top