Politika

Forrong a net a hamarosan érkező kínai rendőrök miatt, íme a legerősebb vélemények

Nagy felzúdulást keltett a minap, amikor kiderült, hogy a Belügyminisztérium – pontosabban Pintér Sándor – megyezetett a kínai közbiztonsági miniszterrel. Hogy miről? Arról, hogy hamarosan kínai rendőrök is járőrözhetnek Magyarországon.


Az esetre előbb a német Welt, majd a Telex.hu hívta fel a figyelmet. Ahogyan azt korábbi cikkünkben mi is megírtuk, a magyarázat szerint a kiemelt turisztikai időpontokban és helyszíneken tartják indokoltnak a kínai rendőrök járőrözését.


Kiemelték, hogy nem példátlan az eset, hiszen magyar rendőrök is előfordulnak Horvátországban, hogy a tömegesen ott nyaraló magyarok miatt például a nyelvi nehézségekben tudjanak segíteni.

Szóval ez jöhet hamarosan. De mi a véleményük minderről a magyaroknak? A mostanában az online véleménytér egyik fő központját adó Reddit nevű közösségi oldalon természetesen elindult a párbeszéd a kínai rendőrök kapcsán.

“Jogot adnak valami külföldi ge***nek, hogy engem feltartóztassanak, ellenőrizzenek, őrizetbe vegyenek a saját országomban? Én elég sok dolgot hazaárulásnak érzek, de ezt úgy különösen.”

– fogalmazott az egyik kommentelő.

Morgomuki valószínűleg viccel – reméljük – amikor azt írja:

“Még az orosz hadserget kellenei behívni! Az már bejött egyszer.”

“Azokat a kínaiakat akarják továbbra is ellenőrizni, akik az idetelepülő gyárakkal együtt jönnek plussz a gyárakat… A szerb határra már telepítik az arcfelismerős kameráikat…” – tette hozzá szó- és betű szerint egy másik felhasználó.


„Hasonló megállapodások megkötése nem példa nélküli, magyar rendőrök is segítik horvát kollegáik munkáját a horvát tengerparton a turisztikai főszezonban, osztrák rendőrök is láttak már el magyar kollegáikkal közös szolgálatot a Balatonnál” .Én meg nézem a térképet, de nem látom Kínát szomszédos országnak.”

– morfondírozott el egy pillanatra Trefayne.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top