Politika

Elszabadul a pokol – Orbánék 2600 milliárddal több adót hajtanak be tőlünk idén!

Közel tíz éve nem volt annyi adófajta Magyarországon, mint amennyi idén, pedig már tavaly is 59 adófajtát lehetett megkülönböztetni, 2024-ben pedig már 61 fajtával számolhatunk – írja a 444.hu az Economx alapján.



A gazdaság hanyatlása nem teszi lehetővé, hogy a kormány lemondjon a különadók nyújtotta többletbevételekről, ezt pedig az adófizetők pénztárcája bánja!

„Közben más folyamatok – úgy, mint a környezet túlzott igénybevétele vagy a közös piacra káros adóverseny elleni küzdelem – további, szintén új adójogszabályokat indukálnak” – írja a portál, mely szerint jelenleg nem tűnik reális elvárásnak, hogy csökkentsék az adófajták mértékét.


Az Orbán-kormány bevétele

  • a gazdálkodó szervezetek befizetései jogcímen 125 milliárddal,
  • a fogyasztáshoz kapcsolt adók révén 1987 milliárddal, míg
  • a lakosság befizetéseiből 524 milliárddal növekszik,


VAGYIS AZ ELŐIRÁNYZAT SZERINT A TAVALYINÁL TÖBB MINT 2600 MILLIÁRD FORINTTAL TÖBB ADÓT FIZETÜNK BE IDÉN AZ ÁLLAMKASSZÁBA.

A több befizetés azonban valamiért mégsem mutatkozik meg a költségvetésen, ugyanis február végén a központi költségvetés már 1759,5 milliárd forintos hiánnyal zárt.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top