Politika

Toporzèkol a Fidesz: Gyurcsány Ferencék csapdát állítottak Orbánnak

Orbánék a pefodilbotrány óta nem találják önmagukat, a botrány gyakorlatilag erkölcsi nyomorulttá tette a Fideszt ès Orbánt.


Bár a mancsuk nyakig a dödönben ragadt, mègis mind a mai napig szavakban ők a leghangosabb vèdelmezői a gyermekeknek.

Igen? Valóban? Nos akkor most lehet bizonyítani:

A Demokratikus Koalíció gyermekvédelmi költségvetési módosító javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek”


– közölte Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese egy szerdai közleményben.

A párt az írja, hogy a költségvetési módosító javaslat alapján az Orbán utáni gyermekvédelmi rendszert a jelenleg Rogán Antal minisztériumára költött pénzből fogják finanszírozni, és ebben összesen 500 milliárd forintot fordítanak a gyermekvédelemre.

A DK frakcióvezető-helyettese három tételt sorolt fel:

Létrehoznák a Gyermekvédelmi Alapot százmilliárd forintból, ennek része lenne a gyermekvédelmi és gyermekjóléti rendszer átalakítása, bérrendezése, a szakellátás támogatása, a bentlakásos gyermekvédelmi intézmények, illetve az intézményből kikerülők életkezdési támogatása, a hátrányos helyzetű gyermekek óvodába járásának és iskoláztatásának támogatása, a nevelőszülői hálózat megerősítése, valamint a Biztos Kezdet Gyerekházak és Gyermekvédelmi Lakás Alap megvalósítása. Emellett felvilágosításra, képzésre, megelőzésre és jogvédelemre is biztosítanának forrást.

A második az önkormányzatok gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak támogatása, illetve a védőnői szolgáltatás önkormányzatokhoz történő visszatelepítése 93 milliárd forint elköltésével.


A harmadik tétel pedig a családi pótlék duplájára emelése 307 milliárd forint értékben.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top