Politika

Ebből felháborodás lesz! Ennyivel drágul megint a benzin

Most szerdán minimális mértékben, de drágult a benzin és a gázolaj is, azonban az áremelés vonaton nincsen fék. Ezt pedig pénteken keserüljük meg igazán. Most tudtuk meg, mi jön akkor!


Noha a kétfajta üzemanyag nem drágult a hét közepén drasztikusan, mindenki jobban örülne, ha ellenkező irányba mennének az árak. Már csak anyagi szempontból is. No de az a helyzet, hogy a fordulatra még várni kell.

A Mol ugyanis a Holtankoljak.hu értesülései szerint tovább lövi felfelé az árakat és megint drágábban adja a naftát a benzinkutaknak. A töltőállomások tulajdonosai pedig nem tehetnek mást, hogy profitot tudjanak realizálni, ezt a drágulást ráterhelik a közlekedőkre.

Mekkora áremelés jön a benzin esetében?

A fentiekből talán már egyértelmű, de azért megerősítjük. Március 22-én megint emelkedik majd a benzin és a gázolaj ára is. Kisebb felháborodás is lehet ebből, hiszen a benzin beszerzési ára bruttó 7 forinttal emelkedik, míg a gázolaj nagykereskedelmi ára 5 forinttal lesz több a hét második felétől.

Ha szépen lassan is, de araszolnak felfelé az átlagárak. A benzin például így egy hét alatt 12 forinttal kerül majd többe, míg a gázolaj 7 forinttal drágul.


Ezek az átlagárak várnak ránk március 22-től:

95-ös benzin: 631 Ft/liter

Gázolaj: 648 Ft/liter 

Emlékszel még? Egy évvel ezelőtt, 2023. március 18 és március 24 között 1 liter 95-ös benzin 612 forintba került, a 100-ast 661 forintért, míg a gázolajat 610-ért adták. Ez azt jelenti, hogy az első üzemanyag esetében 19 forintos drágulás történt tavalyhoz képest, a dízelesek pedig 38 forinttal kénytelenek literenként többet hagyni a kasszánál.


Így a cikk végén nézzünk meg még egy érdekességet. A múltkor azt vizsgáltuk, hogy hol olcsóbb a 95-ös benzin, mint Magyarországon. Most arra voltunk kíváncsiak, hogy a pénteki árváltozást is figyelembe, Európában hol drágább. Íme az eredmény!


Korábban a Mosthir.hu oldalon foglalkoztunk azzal, hogy hogyan lehet spórolni – olykor elég sok százalékot is – a fogyasztáson. Itt van például a keréknyomás, amit mindig érdemes a megfelelő tartományban tartani.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top