Politika

Megszólalt ped0filbotrány egyik áldozata: Van egy olyan zaklató, akiről eddig egy szó sem esett

Világbotrányt próbáltak meg eltussolni.


Kétségtelen, hogy az elmúlt időszakban a kegyelmi botrány uralta le a teljes hazai nyilvánosság terepét. Mint ismert, az elítélt ped0fil bűnsegéd Kónya Endrének elnöki kegyelmet adó Novák Katalin és az azt ellenjegyző Varga Judit is lemondani kényszerültek a történtek után. Igaz, ezt nem önszántukból tették meg, hanem a Fidesz kontrollja alól kicsúszott botrány hatására döntöttek így – esetleg utasították erre őket.


A Telex arra hívta fel a figyelmet, hogy Kónya Endre, a bicskei gyerekotthon igazgatóhelyettes neve, – aki segített eltussolni Vásárhelyi János igazgató ped0filbotrányát –, már ismerősen cseng a közvélemény számára, ugyanakkor jelezték, egy harmadik szereplőről már sokkal kevesebbet lehetett hallani:

az ügy másodrendű vádlottjáról, K. Béláról.

Emlékeztettek arra, hogy a nyilvánosság kizárólag az RTL Házon kívül című riportjából szerezhetett tudomást a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon ped0fil igazgatójának egy évtizeden át folytatott bűncselekmény-sorozatáról, amelyet öt éven át azután is folytathatott, hogy az első bejelentések 2011-ben a hatóság tudomására jutottak. A per csak 2019-ben zárult le.

Kicsoda K. Béla?


Azt írták, K. Béla 2015-2016-ban nevelőként dolgozott a bicskei gyermekotthonban. A vádirat szerint ez idő alatt

négy, nevelésére bízott fiú ellen követett el sze*uális bűncselekményeket:

őket kielégítette orálisan, fenekükhöz nyomta a nemi szervét, a gyerekeket rávette, hogy elégítsék ki őt szájjal. A vádirat szerint olyan is előfordult, hogy az otthon gárdonyi üdülőjében egy vele egy szobában lévő tizennégy éves fiúnak a takarója alá nyúlt, először a combját, majd a nemi szervét simogatta. A fiú ennek megpróbált ellenállni, mert

hallotta, hogy a nevelő másokkal is csinált már ilyet pénzért cserébe (!).

Ezután K. Béla orálisan kezdte el izgatni a fiút, de mivel a gyereknek nem volt erekciója, abbahagyta a cselekményt. A fiú ekkor azt mondta neki:

„Ezt soha többet ne csináld!”

K. Béla a fiú kérésére ötezer forintot fizetett. Egy másik esetben egy ittas tinédzserrel tízezer forintért közösült análisan – részletezték a férfi által elkövetett gyalázatos, bestiális bűncselekményeket.

Hogyan derült fény K. Béla bűncselekményeire?

A K. Béla által elkövetett rendkívül megrázó bűncselekmények úgy derültek ki, hogy a gyermekotthon lakói Vásárhelyi János igazgatóval együtt őt is megvádolták.

Ebben az ügyben két bírósági eljárás indult: az egyikben Vásárhelyi János igazgató és K. Béla nevelőtanár ültek a vádlottak padján, a másikban pedig az elnöki kegyelemben részesített K. Endre igazgatóhelyettes – írták.


Vásárhelyi János sze*uális erőszak és visszaélés miatt 8 év letöltendőt kapott, K. Bélát 2019-ben másfél év szabadságvesztésre ítélte a Győri Ítélőtábla, azonban

az ítéletet 3 évre felfüggesztették, így tehát K. Bélának nem kellett börtönbe vonulnia.

A bíró indoklásában azt közölte: „enyhítő körülményként” vették figyelembe, hogy a nevelő együttműködő volt, és az igazgató ügyében is adott információkat (?).

„Nincs olyan ember, aki azt gondolja, hogy ezért felfüggesztett börtönbüntetés elegendő lenne”

– mondta a lapnak az esettel kapcsolatban Gál András ügyvéd, aki a bántalmazott gyerekeket képviselte a bicskei ügyben. Az ítélet szerint K. Béla nevelésére bízott, kiszolgáltatott 18 év alatti fiatalokat bántalmazott sze*uálisan, amellyel kapcsolatban az ügyvéd hangsúlyozta:

világbotrány, hogy ezért felfüggesztettet kapott.

Megszólalt az egyik áldozat


Pop Mert, akit Vásárhelyi János 13 éves korában molesztált először a bicskei gyermekotthonban a lapnak elmondta: mindenki tudta, hogy ki a V. János és ki a K. Endre, azt viszont kevesen, hogy ki az a K. Béla. Felidézte, 2013-14 környékén találkozott K. Bélával., akivel egy közös barátjuk miatt kerültek egy társaságba. A későbbi nevelőt egy jó humorú, nagyon szórakoztató embernek ismerte meg, akiről annyit tudott, hogy zenél és ingatlanközvetítőként dolgozik – idézte fel.

Mint írták, K. Béla 2015-ben kezdett el a gyerekotthonban dolgozni, Pop Mert ekkor már nem lakott Bicskén, de többször visszalátogatott az intézménybe. Egyik alkalommal meglepődve tapasztalta, hogy K. Béla ott dolgozik.

„Úgy láttam, hogy a gyerekek nagyon szeretik a Bélát, mert igyekezett programokat szervezni”

– emlékezett vissza, majd arról is beszélt, hogy később az otthonban lakó gyerekkori barátjától hallotta, hogy nem csak az intézmény igazgatója, hanem K. Béla is sze*uális kapcsolatot létesített több fiatalkorúval. Pop Mert a Telexnek azt mondta:

„Szóbeszéd tárgya volt, hogy van a gyerekotthonnak egy nyaralója Gárdonyban, ahol lent volt a Béla, meg egy másik nevelő

és ott is történtek dolgok”.

Hozzátette, ő nagyon ledöbbent ezen, és ekkor még arról sem beszélt, hogy az igazgató miket csinált vele, így ezt az információt is elnyomta magában. 2016-ban Pop Mert és egy másik áldozat, Levente a nyilvánosság elé álltak, azonban K. Béla neve kezdetben még itt sem merült fel. Mert ezt azzal magyarázta, hogy ő is és mindenki más az igazgatóra koncentrált. Aztán a kihallgatások alatt előbb-utóbb felszínre került K. Béla neve is – részletezte.


„Béla úgy tett, mintha nem történt volna semmi. Kedvesen üdvözölt, kezet fogtunk, megkérdezte hogy vagyok”

– idézte fel Pop Mert az egyik tárgyalási napot, amikor a folyosón találkozott volt „nevelőjével”.

Azt mondta, őt bántotta, hogy végül a nevelő felfüggesztettet kapott, ugyanakkor hozzátette: őt nem igazán érdekelte a nevelő sorsa, csak az, hogy az igazgatót elítéljék. Szerinte K. Béla neve azért nem szerepelt annyit a médiában, mert sem szakmailag, sem a helyi viszonyokban nem volt olyan fajsúlyos szereplő, mint az igazgató vagy K. Endre. Pop Mert úgy látja, ha valaki felfüggesztettet kap, az ember joggal hiheti azt, hogy „biztos nem követett el súlyos bűncselekményt”. Mint mondta, az eljárás óta nem beszélt K. Bélával, így azt sem tudja, hogyan éli azóta az életét.

K. Béla köddé vált, de valahol mégis a nyomára bukkantak

Mint írták, K. Béláról valóban keveset lehet hallani az ügy lezárulta óta. A nyilvános Facebook-oldalát megnézve

nyoma sincs annak, hogy ő valaha kötődött a bicskei gyermekotthonhoz.

A múltja ezen részére csak az emlékeztet, hogy a neve szerepel a bárki számára elérhető ped0filnyilvántartásban.

Az ügyben keresték K. Bélát is, arra voltak kíváncsiak, mit gondol a kirobbant kegyelmi botrányról, a saját ítéletéről, és hogyan él mostanában. K. Béla cikkük megjelenéséig nem válaszolt a feltett kérdésekre.


(Borítóképünkön Pop Mert látható)

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top