Politika

Nagyot lépett előre az EU: Mától az erdélyi magyarok is könnyebben utazhatnak

De még nem teljes az öröm.


Rónai Sándor árnyék-külügyminiszter, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője gratulált Romániának és Bulgáriának a schengeni övezethez való csatlakozáshoz. Mint ismert, a schengeni egyezmény tette lehetővé az Európai Unió lakosainak, hogy határellenőrzés nélkül tudjanak mozogni a tagországok között.A politikus kitért arra, hogy egyelőre a két ország még nem vált teljes jogú tagjává schengeni térségnek. A transtelex.ro összefoglalója szerint

a szárazföldi határátkelőkön továbbra is ellenőrzik az átlépést.

Március 31-től a légi és a tengeri közlekedésben jelentős könnyebbséget jelent a román és a bolgár állampolgároknak az uniós országokba való eljutás. Főleg a reptereken való gyorsabb ki- és belépés fog sokak számára kedvezni.

Azt ugyanakkor hangsúlyozzák, hogy – ellentétben a schengeni övezet teljes jogú tagjaival – a román és a bolgár utasoknak

továbbra is szükségük lesz az útlevelükre,

akkor is, ha légi vagy vízi úton lépnek be egy másik EU-s tagország területére.


(Rónai Sándor/Facebook) w forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top