Politika

Tessék? Egy árva fillért sem utalt még az áldozatoknak a Hableány-tragédia után a balesetet okozó hajó tulajdonosa

Sokallja az összeget a Hableány-tragédia kapcsán a balesetet okozó cég.


Mindenkit megrázott az öt éve történt Hableány-tragédia

Hiába van jogerős bírósági ítélet, még egy fillért sem fizetett a Hableány-katasztrófa során meghalt áldozatok családtagjainak a balesetet okozó hajót üzemeltető cég. Ennek oka, hogy a vállalat a kártérítési összeg nagyságát, sőt, bizonyos esetekben a jogosultságot (sic!) is vitatja.


Mint ismert, 2019 májusában tragédia történt a Duna budapesti szakaszán a késő esti órákban a Margit híd pesti oldalán található pillér után. A Viking nevű, nagy méretű, svájci tulajdonú szállodahajó nekiütközött a Hableány elnevezésű magyar rendezvényhajónak. Utóbbi felborult, és 27 ember megfuIladt az eset következtében, míg egy ember eltűnt. A hajón utazó 35 főből 7 embert sikerült élve kimenteni.

A Hableány-tragédia során történt ütközést megelőző pillanat látható a képen. Balra egy nagyobb hajó, a Viking, jobbra egy kisebb, a Hableány látható, amint a Margit híd alól felbukkannak a budapesti Dunán.

A Hableány-tragédiáról készült kép. Az ütközés előtti pillanat látható a Dunán Budapestnél május 29-én éjjel történt hajóbalesetről bemutatott felvételen.


Egy fillért sem küldött még az áldozatok családjának a katasztrófát okozó hajó üzemeltetője

A katasztrófát követően 78-an nyújtottak be kártérítési, valamint sérelemdíj iránti igényt. Az azóta megszületett bírósági ítélet szerint személyenként 5–80 millió forint közti összegre voltak jogosultak a sértettek. A döntés alapján 15 nap alatt a tragédiát okozó cégnek 15 napon belül el kellett volna utalnia a megítélt összegeket, azonban egy fellebbezés miatt az ítélet érvényét veszítette.

A Vikinget üzemeltető cég az összesen 1,8 milliárdos összeget, illetve egyes esetekben a jogosultságot is vitatja. Sógor Zsolt, az elsüllyedt hajót tulajdonló cég ügyvédje elmondta: a fellebbezés miatt akár további két évig is elhúzódhat a per.

(borsonline.hu nyomán) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top