Politika

Mi történt? Kiteregette a szennyest Mészáros Lőrinc, és rögvest meglepőt állított Orbánról

Erre végképp nem számítottunk. Mészáros Lőrinc furcsa dolgokról vallott.


Mészáros Lőrinc újra úgy érezte, meg kell szólalnia

Kölcsönös bizalmon alapuló barátság köti össze Orbán Viktort és Mészáros Lőrincet.

Utóbbi nevéhez immár 400 vállalkozás köthető, a hét első felét a fővárosban tölti, a maradék időben pedig Felcsúton tevékenykedik. Többek között erről beszélt a miniszterelnök milliárdos cimborája az Indexnek adott friss interjújában.


Mint elárulta, stratégiai céljuk a külföldi terjeszkedés, például a mezőgazdaság területén. A szállodaiparban immár Horvátországban – Ičićiben például épp most építenek egy ötcsillagos luxushotelt –, Montenegróban, valamint Ausztriában is van érdekeltségük.

Ráadásul Európánál nem állt meg a felcsúti milliárdos, ugyanis már Észak-Afrikában és a Közel-Keleten is vannak érdekeltségei.

Ugyanakkor azt, hogy hazánkban a magyar vállalkozók „csak úgy megkapják a munkákat, osztogatják nekik„, kikéri magának.

„Ez egy tévhit, egy vicc,

a világ nem úgy működik, hogy van egy joystick, és azzal állítgatják a pénzcsapot, hogy ki mennyit kap”

– állította.

Csányi Sándorról

Tavaly Mészáros lett a leggazdagabb magyar, maga mögé szorítva Csányi Sándort.

Előbbi szerint fontos kitérni arra, hogy a vagyonbecslés nem egyenlő a készpénzállománnyal, egy cégcsoport felértékelése összetett. Mint elárulta, Csányihoz barátság fűzi, nem rivalizálnak a vagyonuk miatt egymással.


„Van persze olyan terület, ahol versenyzünk, ilyen például a bankszektor”

– fűzte hozzá.

A Magyar Bankholdingról

Az MBH Bank létrejöttét rengeteg munka előzte meg, a folyamat végül zökkenőmentesen zajlott – ecsetelte a vállalkozó, aki szerint az átmenet tökéletes volt, minden úgy történt, ahogy előre megtervezték.

Hozzátette, hogy az informatikai rendszerek összehangolása komoly kihívás elé állította őket, a folyamat 2025 végére záródhat le.

Saját bevallása szerint a legfőbb célja, hogy Barna Zsolt elnök-vezérigazgatóval karöltve az MBH-t az első helyre tornásszák a bankszektorban. Mint mondta, itt például verseny zajlik Csányi és saját maga között.

Az átláthatóságról

Az interjú során szóba került, hogy 2025-ben frankfurti központtal létrejöhet egy új uniós hivatal, amely a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása ellen küzd majd.

„Itthon is számos kritika érte a magántőkealapokat, milyen hatása lesz annak, ha ez az új szerv valóban utána megy, kik a tőkealapok rejtőzködő tulajdonosai?

Van, lehet félnivalója?”


– szegezték a kérdést Mészáros Lőrincnek.

Közölte, felőle bármilyen szervezet felállhat,

nála minden átlátható, „nyitott könyv”.

Cimborájáról, Orbán Viktorról

Mint elárulta, legutóbb néhány hete beszélt a miniszterelnökkel, és bár kevés a szabadidejük, a kapcsolatuk intenzívnek mondható.

„Napokig tudnánk beszélni sportról, futballról, »közös gyermekünkről«, a Puskás Akadémiáról”


– fogalmazott Mészáros, megjegyezve, hogy próbálnak közösen ebédelni, ha idejük engedi.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top