Politika

Itt a megoldás, hogy mi döntheti meg Orbán rendszerét!

Magyar Péter kijelentette, hogy tiszteletben kell tartani a baloldalt. Ebből következik, hogy tiszteletben kell tartani a jobboldalt is, és készen kell állni az együttműködésre.


Ez az, ami ma Magyarországon rendkívül nehéz, ugyanis Orbán politikája az elmúlt évtizedekben pont arra épült, hogy megossza a társadalmat, és érdemi párbeszédek helyett, az ellentétes nézeteket vallókat egymás ellen fordították.

A szombati tüntetés rávilágított, hogy sokan szeretnének kitörni ebből a rendszerből, változást akarnak, azonban azt mindenkinek be kell látnia, hogy ezt egyedül senki sem fogja elérni.

A JELENLEGI VÁLASZTÓJOGI TÖRVÉNY MIATT KOALÍCIÓS KÉNYSZER LESZ,

ezt pedig Magyar Péter is jól tudja, csak jelenlegi pályaszakaszán erről még nem szívesen beszél.


Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke szerint, az „oszd meg és uralkodj” politikája miatt, Orbánnal szemben több, mint 2,5 millió szavazót kellene összehozni, ami egyedül szinte lehetetlen. Így ha az összefogást valaki zsigerből elutasítja, azzal a Fidesz malmára hajtja a vizet, Orbán pedig hátradőlve kávézik, mert a szavazótábora továbbra is egységes és lényegében meg sem érintette az, ami történik.

„Én is tiszteletben tartom azokat a liberálisokat, kiábrándult pártnélkülieket és a kiábrándult jobboldali demokratákat is, akik ma érdeklődve figyelik Magyar Pétert. Viszont szeretném leszögezni, hogy bárminemű koalíció a következő országgyűlési választásokra számomra csak azokkal képzelhető el, akik világossá teszik: egy Orbán nélküli Fidesszel sem hajlandóak együttműködni” – emeli ki Kunhalmi, aki szerint egy baloldali, szociáldemokrata nem tud és nem is akar jobboldali kormányzást, ezért marad a bal, balközép oldalon, a szolidaritás, az igazságosság és a társadalmi különbségek radikális csökkentése oldalán.


Orbán rendszerét továbbra is csak az veszélyeztetheti, döntheti meg a NER-t, ha a más nézeteket valló politikai pártok félreteszik büszkeségüket, és a nagyobb cél érdekében képesek az együttműködésre, és képesek kijelenteni: NEM KÉRNEK TÖBBET A FIDESZBŐL, SEM ORBÁNNAL, SEM NÉLKÜLE!

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top