Politika

Valami bűzlik a Magyar Péter által átvett kamupárt körül (+videó)

Érdekes dolgok derültek ki a TISZA pártról.


Szerdán tette közzé Magyar Péter, hogy a Tisztelet és Szabadság Párt (TISZA) színeiben kíván indulni a június 9-ei választásokon. Csütörtökön pedig ki is derült: a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) már nyilvántartásba is vette a szervezetet. Innentől minden jogi feltétel adott a pártnak az EP- és önkormányzati választásokon való induláshoz – írta meg a telex.hu.

Mi is ez a TISZA párt?


A pártot 2020 decemberében alapította Szabó Attila, aki továbbra is maradt a szervezet elnöke. Nála azonban sokkal érdekesebb a TISZA két eddigi alelnök – akik mellé most harmadikként bevették Magyart –, Deák Boldizsár és Somodi Erzsébet.

Mindketten szerepeltek 2014-ben Schmuck Andor kamupártjának a listáján.

Ennél is izgalmasabb, hogy a 2014-es önkormányzati választáson Somodi Erzsébet – akkor még Somodi Jánosné néven –

lebukott választási csalással, ugyanis hamis ajánlásokkal tudott csak felkerülni a szavazólapra.

444 2016-os beszámolója szerint egyébként mindössze 13 szavazatot kapott a VI. kerületben Somodi. A Polt Péter vezette ügyészség pedig azért nem talált ebben semmi kivetni valót, mert a „választási eredményt érdemben nem befolyásolta”.


A pártelnök, Szabó Attila 2021-ben a parlament előtt egy videóban beszélt a kamupártjáról:

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top