Politika

Figyelmeztettek: Sokkoló drágulás várható a balatoni büféknél

Luxus lett egy gombóc fagyi.


Úgy tűnik az idei szezont sem ússzuk meg, ugyanis kiderült: jelentős áremelkedésekre lehet számítani a Balatonnál – hívta fel a figyelmet riportjában az RTL Híradó.

Új szezon, új árak

Jelenleg egy babgulyás – az előszezonban – 2390 forintba, egy harcsapaprikás túróscsuszával pedig 3000 forintba kerül. Ugyanakkor jelezték, ezek az árak változni fognak. A csatorna által megkérdezett vendéglátós elmondta, az előszezonban megpróbálják tartani a tavalyi árakat, azonban

a főszezonban már emelni fognak, nagyjából 10 százalékot.

Itt a 600 forintos fagylalt


Gyenesdiáson például már most is 600 forintért adnak egy gombóc fagylaltot, a szezon pedig még el sem kezdődött. Az egyik fagylaltos szerint azért drágult ilyen mértékben a közkedvelt édesség, mert a minőségi alapanyagárak is világszerte emelkedtek.

Nem csak a Balatonon drágul az élet

Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint országszerte jelentős áremelkedésre lehet majd számítani. Jelezte, egy óvatosabb

8-10 százalék körüli emelés lesz jellemző.

Videó:





Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top