Politika

A Magyarországi Református Egyház tíz tagja elindította a Balog Zoltán eltávolítását célzó eljárást

Postán küldték el az egyházi bíróságnak a keresetet, amit a Magyarországi Református Egyház tíz tagja írt alá és Balog Zoltán pozíciójából való elmozdítását kérik benne.


– Az egyházi törvény több pontjának a megsértése miatt – indokolja a bírósági keresetet az RTL Híradónak a beadók egyike. Ebben többek között arra hivatkoznak, hogy Balog Zoltán magatartása alkalmas az egyház hitelének a megromlására, valamint a társadalom megbotránkoztatására.

Balog Zoltán a kegyelmi botrány kirobbanása után egy videóüzenetben ismerte el, hogy valóban szerepe volt a bicskei igazgatóhelyettesnek adott elnöki kegyelemben, de csak a zsinat vezetéséről mondott le, a püspökségről nem. A Magyarországi Református Egyházon belül viszont ismét a lemondását követelik.


– Szerintem egy püspök ellen ilyen ügy, az talán példátlan – nyilatkozta Kónya Levente református presbiter, aki szintén aláírta a keresetet. – Az is lehet, hogy egyszerűen szőnyeg alá seprik a dolgot. Lehet arról szó, hogy két évig elhúzzák, amíg ugye a Balog Zoltánnak lejár a püspöki megbízatása. Lehet arról szó, hogy valamiféle formai okok alapján visszadobják. Akkor jön egy ilyen jogi huzavona – mondta.


A kereset elbírálására nyolc napja van a zsinati bíróságnak, utána egy jogtanácsos vizsgálja ki a panaszt maximum 60 nap alatt, majd ezután jöhet a tárgyalás.




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top